Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Na nasipima na Dunavu dežura 200 volontera

Na nasipima na Dunavu dežura 200 volontera

u Vesti od

Na nasipima na Dunavu dežuraće oko 200 volontera u fluorescentnim prslucima, kako bi pomogli građanima leve obale ukoliko voda počne da raste.

Analize „Srbijavoda” i „Beogradvoda” kažu da nivo Dunava između subote i nedelje neće preći nasip na levoj obali Dunava.

Međutim, građani leve obale moraju da budu u pripravnosti jer je moguća i pojava podzemnih voda. Radi preventivnog delovanja, na nasipima će dežurati i biti na raspolaganju građanima oko 200 prijavljenih volontera.

Danas u 13 h u opštini Palilula, organizovan je skup volontera koji su se prijavli preko blog/portala LOBI INFO.

Podzemne vode ne mogu da se spreče, ali ukoliko do njihove pojave dođe, grad Beograd raspolaže pumpama i ljudima koji će raditi na ispumpavanju vode.

Zanimljivo:  Svi se žale na neprijatne mirise sa njiva u Padinskoj Skeli

Opština Palilula aktivirala je crpne stanice duž cele obale nasipa.

„Mreža kanala koji dovode podzemne vode do crpnih stanica je osposobljena, crpne stanice su u pogonu, a pumpe su prešle sa 12-časovnog na 24-časovni režim rada”, izjavio je predsednik opštine Stojan Nikolić.

Volonteri će dežurati na nasipima dok talas ne prođe Dunavom i biće na raspolaganju građanima za svaku vrstu pomoći i pružanje informacija do okončanja vanredne situacije.

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh