Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Na nasipima na Dunavu dežura 200 volontera

Na nasipima na Dunavu dežura 200 volontera

u Vesti od
Tara – T2

Na nasipima na Dunavu dežuraće oko 200 volontera u fluorescentnim prslucima, kako bi pomogli građanima leve obale ukoliko voda počne da raste.

Analize „Srbijavoda” i „Beogradvoda” kažu da nivo Dunava između subote i nedelje neće preći nasip na levoj obali Dunava.

Međutim, građani leve obale moraju da budu u pripravnosti jer je moguća i pojava podzemnih voda. Radi preventivnog delovanja, na nasipima će dežurati i biti na raspolaganju građanima oko 200 prijavljenih volontera.

Danas u 13 h u opštini Palilula, organizovan je skup volontera koji su se prijavli preko blog/portala LOBI INFO.

Podzemne vode ne mogu da se spreče, ali ukoliko do njihove pojave dođe, grad Beograd raspolaže pumpama i ljudima koji će raditi na ispumpavanju vode.

Zanimljivo:  Kanalizacija u Bloku braće Marić: Prva faza gotova krajem januara 2019. godine

Opština Palilula aktivirala je crpne stanice duž cele obale nasipa.

„Mreža kanala koji dovode podzemne vode do crpnih stanica je osposobljena, crpne stanice su u pogonu, a pumpe su prešle sa 12-časovnog na 24-časovni režim rada”, izjavio je predsednik opštine Stojan Nikolić.

Volonteri će dežurati na nasipima dok talas ne prođe Dunavom i biće na raspolaganju građanima za svaku vrstu pomoći i pružanje informacija do okončanja vanredne situacije.


Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh