in

Mladi kajakaši KKK BSK iz Borče bili gosti opštine Palilula

Mladi kajakaši Kanu kajak kluba BSK Borča bili su gosti predsednika Gradske opštine Palilula Aleksandra Jovičića povodom uspeha koje postižu u ovom sportu na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Prošle godine najmlađi kajakaši ovog kluba bili su prvaci na prvenstvu Srbije u mini kajaku u konkurenciji 23 kluba, a pre nekoliko dana sedamnaestogodišnji Đorđe Antonijević zauzeo je drugo mesto na Svetskom prvenstvu u Bratislavi u „Olimpijskim nadama“ u kategoriji jednosed na 200 metara.

Predsednik opštine Palilula im je čestitao na postignutim rezultatima i uputio želje da i budućnosti nižu uspehe i nastave putem sestara Olivere i Nikoline Moldovan koje su ponikle u njihovom klubu.

Mislim da ste vi generacija koja će da osvetla obraz našoj zemlji i da nas predstavlja na najbolji mogući način u sportu koji ste izabrali. Za mene je važno da iz godine u godinu budete što bolji i da generacije posle vas nastave vašim putem, kao što ste vi nastavili putem sestara Moldovan i njima sličnim – naglasio je Jovičić.

On je istakao da će u narednom periodu Opština izdvojiti više sredstava za aktivnosti kluba i oko uslova održavanja treninga.

Od sledeće godine ćemo napraviti znatne pomake, jer ćemo se obratiti i drugim institucijama za pomoć. Mi ćemo odvajati više novca u budžetu. Finansijska pomoć nije presudna da vi budete najbolji među najboljima, to je volja pre svega i talenat, ali može dosta da doprinese da trenirate u boljim uslovima i tako postižete još bolje rezultate – poručio je Jovičić.

Olivera Moldovan je zahvalila Jovičiću na njegovoj podršci i podršci Opštine Palilula.

Neverovatno, u poslednje dve godine smo došli do toga da je pitanje koliko dece možemo da primimo i što se tiče takmičenja i što se tiče prostorija. Zato vam se zahvaljujem i lično i u ime kluba na pomoći – rekla je Olivera koja se pohvalila da u klubu ima dece koja su uspešnija od nje i Nikoline kad su bile u njihovim godinama.

Među njima je i talentovani Đorđe Antonijević osvajač srebrne medalje pre nekoliko dana u Bratislavi, koji je učenik Pete beogradske gimnazije, a namerava da upiše Medicinski fakultet.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Sudar putničkog vozila i kombija na raskrsnici kod Putnika

    Vozač kamiona pobegao nakon saobraćajke na Zrenjanincu