in

Mlada mama iz Krnjače, student godine, budući doktor nauka

Jelena Ristić Krstić, mlada mama iz Krnjače, tek što se porodila, a već je upisala doktorske studije. Iz naše perspektive izgleda kao da joj sve to ide kao od šale, ali odučili smo da proverimo da li je zaista sve tako jednostavno.

Izabrala je Poljoprivredni fakultet, kao spoj onoga što voli, a to je priroda, hemija i biologija. Na trećoj godini studija dobila je diplomu za najboljeg studenta, a naredne godine je diplomirala sa prosečnom ocenom 9,23. Tajna njenog uspeha je velika želja, strpljenje i ogroman rad, ali i ogromna podrška njenog supruga Marka.

Kad nešto jako želiš, odricanja su velika, ali se trud na kraju isplati. – kaže Jelena

Sa Markom je u braku već dve godine, ali zabavljaju se još od 2009. godine. Kažu da su se uvek borili zajedno, bilo je često teško ali oboje su veliki borci. Dugo vremena živeli su kao podstanari, borili se da rade, ali posla nije uvek bilo, bez obzira na uspeh i obrazovanje.

A u oktobru prošle godine stigao je i Vukašin! Ipak, super mama, student godine, diplomirani inženjer voćarstva i vinogradarstva i master inženjer prehrambene tehnologije, nije posustala ni za tren, već je upisala doktorske studije.  I sve obaveze, ni porodične, ni akademske, ne padaju joj teško.

Iako je nezaposlena, trudi se da ne očajava, jer za sposobne mlade ljude mora da postoji „mesto pod suncem“. Barem u to još uvek veruju i Jelena i njen suprug Marko, jer posvetili su sve tome da postanu vrhunski u svom poslu.

Srećom, moj sin je mala dobrica, tako da mu pričam o voću ili mu čitam knjigu sve dok ne zaspi.

Vukašin ni jednog trena nije mami odmogao, već uveče strpljivo sluša dok mu Jelena čita o voću i tako miran zaspi. Mama obećava da će ga voditi u voćnjak sa sobom čim malo poraste, pa će jednog dana imati i više znanja od mame.

Jelena ni u jednom trenutku nije pomislila na odustajanje, jer sada ima razlog više da se trudi. Ona je primer drugim mladim ženama, da uz dobru organizaciju, trud i podršku porodice, žena moze biti i super mama i paralelno graditi svoju karijeru.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Učestale racije po kafićima dešavaju se i u Borči

    Danas u popodnevnim satima u Borči pretučen mladić