in

Ministar nauke Tomislav Jovanović u poseti škole „Rade Drainac“ u Borči

Ministar nauke Tomislav Jovanovi’ u poseti škole „Rade Drainac“ u Borči
Ministar nauke Tomislav Jovanovi’ u poseti škole „Rade Drainac“ u Borči

Osnovna škola „Rade Drainac“ u Borči ugostila je ministara prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, prof.dr Tomislava Jovanovića. Ministar je prisustvovao svečanoj donaciji knjiga ambasade Japana i Humanitarne organizacije „Japanskog društva“.

U osnovnoj školi „Rade Drainac“ u Borči organizovana je donacija knjiga u čast nacionalnog praznika Japana, povodom rođenja japanskog cara, krajem decembra. Predsednik Japanskog društva Slobodan Maldini uručio je svoju knjigu istaknutoj učenici OŠ „Rade Drainac“, a japanolog Dragan Milenković je svoju knjigu „Japan za početnike“ poklonio školskoj biblioteci.

ManifestacijiMinistar nauke Tomislav Jovanovi’ u poseti škole „Rade Drainac“ u Borčia je prisustvovao i Tomislav Jovanović koji je poručio našim mališanima, đacima da neguju prijateljstvo i vole svoju školu, učitelje i nastavnike. Navodeći da njihova škola nosi ime Radeta Drainca, velikog srpskog pesnika i učesnika Prvog svetskog rata, ministar Jovanović je poručio da učenici moraju da neguju sećanja na ljude koji su obeležili našu istoriju.

Uručenju donacije prisustvovao je i ataše za kulturu japanske ambasade Jugićiro Omori koji je ponovio da je akciju iniciralo Japansko društvo uz pomoć donatora preduzeća „Službeni glasnik“ i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Pored dotične manifestaciMinistar nauke Tomislav Jovanovi’ u poseti škole „Rade Drainac“ u Borčije, Osnovna škola “Rade Drainac” je zablistala i novogodišnjom priredbom za učenike 1-4. razreda u projekcionoj sali škole. Program je bio bogat, u duhu novogodišnjih praznika, a naši mališani su briljirali pesmom, igrom i recitacijom.

Drago nam je što amabasada Japana je uručila knjige baš našoj školi na levoj obali Dunava. Nadamo se da će i dalje pomagati poboljšanju uslova obrazovanja i da će donirane knjige pomoći đacima da savladaju gradivo, prošire znanja o japanskoj kulturi.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Košarkaški klub Beko dočekuje Deda Mraza

    Košarkaški klub Beko dočekuje Deda Mraza

    Novi semafori na Zrenjaninskom putu - 26.12.2013

    Novi semafori na Zrenjaninskom putu