in

Mali Zbeg dobio uličnu rasvetu, slede Besni Fok i Preliv

U toku su završni radovi na postavljanju ulične rasvete duž Dičinske ulice na Malo Zbegu. Pomenuta ulica je poslednja paralelna ulica sa Zrenjaninskim putem koja počinje od mostića kod Vizeljske ulice.

Radove je u petak obišao i predsednik naše opštine Aleksandar Jovičić istakavši da se naselja u Borči ubrzano šire i da je obaveza Opštine i grada Beograda da omogući infrastrukturu.

– U ovom delu Palilule ima i male dece i starijih naših sugrađana, jako je važno da ne žive u mraku, da imaju put, da imaju vodu, da imaju kanalizaciju i mislim da to treba da bude imperativ bilo koje lokalne samouprave i lokalne vlasti, da se ne bavimo visokim temama, nego da se bavimo problemima koje svakodnevno imaju naši sugrađani –  izjavio je Jovičić.

Pomenuta investicija koštala 1.800.000 dinara, uvedene su 33 svetiljke u dužini od 1500 metara.

– Naš cilj je da do kraja ove ili prve polovine sledeće godine sve ulice budu asfaltirane. Sa Direkcijom za građevinsko zemljište i Beogradskim vodovodnim kanalizacijama razgovaramo o priključivanju na kanalizacionu mrežu, a to je malo veći i složeniji projekat – naglasio je prvi čovek opštine.

Besni Fok i Preliv dobijaju novu rasvetu

Prema najavama sledeće nedelje u naseljima Preliv i Besni Fok će biti postavljeno 45 stubova i svetiljki, čija investicija iznosi preko četiri miliona dinara, a u planu je i rekonstrukcija ulice Rastka Nemanjića u Borči, kao i mnogih drugih ulica najveće opštine u Beogradu.

Predsednik opštine Palilula je podsetio da su svi problemi dobijani i rešavani na inicijativu samih građana, jer je petak „Dan otvorenih vrata“ kada je razgovor sa predsednikom omogućen svakom građaninu.

Godinama je JKP „Javna rasveta“ ignorisala zahteve sugrađana, zato nas je ovaj potez opštine prijatno iznenadio.

Jedan od osnovnih ciljeva blog/portala leve obale Beograda je da ukažemo na probleme, kritikujemo odgovorne i naravno pohvalimo kad god se uradi nešto dobro. Zato svaka čast opštini na agažovanju oko javne rasvete u naseljima na levoj obali.

 

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

  1. Бесни фок није асфалтиран, нити је добио расвету. Уместо тога добио је гомиле смећа које надлежни не односе иако се ИнфоСтан наплаћује.

    Читав низ кућа које се налазе са леве стране насеља нема асфалт, расвету, као ни услугу одношења смећа, а локална дивља депонија сваким даном расте.

    Сваки апел који је упућен надлежнима није уродио плодом и реакција се са њихове стране константно одлаже или пребацује на следећу институцију.

Sutra Borča-Greda bez vode a Stara Borča i Krnjača bez struje

Kursevi stranih jezika u Kancelariji za mlade Palilule