in

Ljubav nema granice – Borčanac osvojio srce Filipinke

Kejt Reloks (27) iz Manile i Slobodana Momirova (39) iz Borče spojila ljubav preko Fejsbuka. Posle meseci dopisivanja, Slobodan je kupio avionsku kartu i „zapucao“ na Filipine po Kejt. „Njenim roditeljima je jedino bilo važno da li sam dobar čovek.“

Borča ima novu žiteljku – stigla je čak sa Filipina, preletela 10.000 kilometara – zbog ljubavi. Kejt Reloks (27), odnedavno Momirov, udala se za našeg Borčanca Slobodana Momirova (39), a iz Manile u Beograd dovela ju je odlučnost njenog supruga.

A sve je počelo preko igrice „Farmvil“ koju su zajedno igrali. Posle nekoliko godina poznanstva na Fejsbuku, postepeno i stidljivo, njih dvoje su se dobro upoznali i zbližili. Slobodan je, jednostavno, znao da je Kejt prava.

Izvukao je iz slamarice sve što je čuvao za crne dane, iskeširao pare za avionsku kartu i „zapucao“ na Filipine po mladu. Kada ga je videla, samo što nije „pala u nesvest“. Naravno, mislila je da je lud, ali ga zato voli još više.

– Rekla mi je, preko Fejsa, da dođem na njen diplomski – kaže Slobodan. – Upravo je bila završila studije menadžmenta u hotelijerstvu. Kada sam rekao da ću doći, mislila je da se šalim.  Ali posle 24 sata leta, pojavio sam se i iznenadio i nju i celu njenu porodicu.

Posle mesec dana na Filipinima, venčali su se. Zavetovali su se u sudu u glavnom gradu Filipinskih ostrva Manili, a u krugu njene porodice upriličeno je slavlje. Slobodanova familija pratila je venčanje preko interneta. A onda su ga njeni roditelji još nekoliko meseci „procenjivali“.

Veoma su tradicionalan narod, topao, druželjubiv i neposredan. Porodična bliskost i povezanost im je veoma važna – kaže Slobodan. – Kejt ima pet mlađih sestara. Njenim roditeljima je bilo najbitnije da uvide da li sam dobar čovek. Nije ih mnogo zanimala moja materijalna situacija.

A Kejt, koja je do juče bila, kako kaže princeza u zemlji stalnog leta, nenavikla na naporne poslove, sada vredno radi sa Slobodanom u njihovoj auto-perionici. I prvi put nosi čizme.

Do sada nikada nije morala da radi ali odlazak na Filipine po Kejt i boravak tamo mi je „istresao“ iz džepa 10.000 evra. Sada moramo da zapnemo dok ponovo ne stanemo na noge – priča Slobodan a Kejt se smeška.

Ona ne govori srpski, ali ga razume. Sporazumevaju se na engleskom. Na Filipinima je u opticaju oko 200 jezika. Gotovo svako ostrvo ima svoj govor. Zato je univerzalan jezik mešavina filipinskog i engleskog – takozvani tangliš.

Znala sam i pre nego što je Slobodan došao, da želim da se udam za njega, i da nije došao po mene, ja bih sigurno i sama krenula u Beograd – kaže Kejt. – Mada, nisam imala pojma gde je Srbija, mislila sam da je deo Sirije. Sad mi je istraživanje srpske istorije hobi i nešto što me veoma zanima. Oduševljena sam vašom tradicijom, istorijom, ali i okruženjem, mentalitetom koji je potpuno drugačiji od zemlje iz koje dolazim. Naročito sam zavolela Pravoslavlje i uskoro ćemo se Slobodan i ja venčati u crkvi.

I Slobodanova porodica brzo je prihvatila Kejt. Njegovi bratanci Lazar (9) i Nemanja (2) prihvatili su je i rado provode vreme sa njom. Lazar je čak naučio nekoliko rečenica na filipinskom i tako zasmejava strinu.

Kejt i dalje mnoge stvari u Srbiji iznenađuju, gotovo svaki detalj – od hrane, preko građevina, do klime, sve je drugačije nego na Filipinima. Kaže da je Beograd uređen i pitala se gde su siromašni kvartovi kojih je na Filipinima mnogo. Muči je jedino nostalgija, a vremenska razlika joj onemogućava da se češće čuje sa porodicom. Ali sve to nije teško, kaže nam Kejt, niti je važno mesto na svetu na kom će živeti, kada je pored nje Slobodan.

SARMA I SNEG

Dok sam bio na Filipinima, spremao sam Kejtinoj porodici naša jela, sarmu i gulaš, i posle su bili bolesni po tri dana, – priča kroz smeh Slobodan. – Previše im je sve to jako i potpuno drugačije od ukusa na koji su navikli. Kejt, eto, bez problema jede naša jela, a već je naučila i sama da pravi mnogo toga. A najveća fascinacija u Srbiji bili su joj zima i sneg. Prvi put u životu morala je da nosi zimske stvari, a sankanje i grudvanje prošle zime, oborili su je sa nogu. Zvala je sestre da im opisuje kako izgledaju pahulje.

Izvor: Novosti

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Borča Kotež,Krnjača i Vrbovski bez struje

    Pojedine ulice u Krnjači i Padinskoj Skeli sutra bez struje

    Kako napreduje Zrenjaninska petlja i da li će biti gotova?!-2014

    Kako napreduje Zrenjaninska petlja i da li će biti gotova