in

Linija 95 među najopterećenijim linijama u Beogradu

Od 01. septembra na snazi je zimski red vožnje, što znači i više vozila gradskog prevoza. Ipak, i gužve su veće jer počela je školska godina, a odmori su završeni.

Sa primenom novog reda vožnje, Sekretarijat za javni prevoz započeo je i snimanje popunjenosti vozila gradskog prevoza, kako bi se utvrdilo da li su potrebne neke korekcije.

Prema njihovom saopštenju, na određenom broju linija utvrđeno je da je opterećenost i gužva u vozilima povećana, a linija 95 je jadna od njih.

Popunjenost vozila javnog prevoza na većini gradskih linija je u proseku oko pedeset odsto. Primećeno je da su prethodna dva dana najopterećenije linije 17, 18, 23, 29, 33, 37, 48, 56, 95 i 511 i 551, na kojima je u pojedinim polascima bila veća opterećenost u odnosu na ostale linije. Broj putnika na ovim i svim ostalim linijama će i dalje biti praćen, a ukoliko se pokaže da ponuđeni kapaciteti nisu dovoljni, mi ćemo intervenisati“, saopštili su iz nadležnog sekretarijata.

U svakom slučaju, ako se poveća broj polazaka na liniji 95, sugrađani se sigurno neće buniti, jer linije na levoj obali su uvek opterećene.

U nekim delovima dana na svim linijama sa leve obale stvaraju se gužve koje su u vreme aktuelne epidemiološke situacije ipak opasnost za sugrađane.

Nažalost, za snimanja koja obavljaju nadležni uzima se prosek kada je u pitanju opterećenost linija gradskog prevoza, pa dobijeni rezultati nisu uvek realni pokazatelji.

Podsećamo, nošenje maski i dalje bi trebalo navika svih sugrađana koji koriste gradski prevoz, kako bi se zaštitili od širenja virusa COVID 19.

Novi zimski red vožnje, za sve linije javnog prevoza koje saobraćaju na levoj obali, možete videti na našim stranicama OVDE

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Otvoreni bazeni na Tašu produžili sezonu do kraja sledeće nedelje

    Šetalište kod Vizelja, viđeno objektivom našeg sugrađanina Jovice (FOTO)