in

Letnji red vožnje od 23. juna

Letnji red vožnje od 23. juna

Na gradskim ulicama od 23. juna saobraćaće manje vozila javnog gradskog prevoza. Kapacitet bi trebalo da bude smanjen za oko 30 odsto.

Iako nam se čini da je letnji red vožnje odavno počeo – zbog manje vozila na ulicama Beograda, koja su dotrajla i često se kvare, ipak letnji režim još nije počeo.

Planirano je da letnji red vožnje počne 23. juna. Trenutno je u toku izrada letnjih redova vožnji i po njihovom završetku javnost će biti blagovremeno obaveštena“, kažu u Direkciji za javni prevoz.

Posle uvođenja letnjeg reda vožnje, kapacitet gradskog prevoza obično bude smanjen za tridesetak odsto, pa sugrađane prevozi nešto više od 900 vozila. Vikendom prevoz bude još ređi, naročito nedeljom kada vezu između beogradskih naselja održava još za trećinu manje vozila

Redukcija prevoza je izraženija na linijama na kojima saobraća veći broj vozila, kao što su linije ka levoj obali Dunava – 43, 95, 96 i 101, mada nadležni smatraju da redukcija neće uticati na kvalitet usluga.

Na kvalitet usluga će najverovatinije uticati stari vozni park i dotrajala vozila koja se često kvare, čak i pale usled problema na motorima i oštećenih instalacija.

Danas beogradskim ulicama saobraća 1.335 vozila javnog gradskog prevoza, od kojih 144 tramvaja, 94 trolejbusa i 1.097 autobusa, a od 23. juna kapacitet bi trebalo da bude smanjen za oko 30 odsto.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Humanitarna „Trojka iz bloka“ stiže u Borču

    Humanitarna „Trojka iz bloka“ stiže u Borču

    Humanitarni koncert Bore Dugića u Ustanovi kulture Palilula

    Humanitarni koncert Bore Dugića u UK Palilula