in

Krnjača bez struje zbog menjanja provodnika

Sutra bez struje delovi Borče

Već nekoliko dana Elektrodistribucija Beograd radi na održavanju mreže u ulici Grge Andrijanovića zbog čega građani Krnjače imaju prekide u isporuci električne energije. U pomenutoj ulici radi se na menjanju tipa i preseka provodinika većim presekom i na 10 i na 1 kV naponskom nivou.

– Građani ulice Grge Andrijanovića 2-32a i 1-31 neće imati struje 14. maja u vremenskom intervalu od 8.30 do 15.30, najavila je Elektrodistribucija Beograd.

Pošto se radovi u dotičnoj ulici održavaju veoma često, kontaktirali smo nadležne kako bismo saznali u čemu je problem i kada će biti rešen.

„Obaveštavamo Vas da je u pitanju održavanje mreže prema planu investicionog održavanja. Menjaju se tip i presek provodnika većim presekom i na 10 i na 1 kV naponskom nivou”, kažu u Informativnom centru Elektrodistribucije Beograd.

Radovi na održavanju su zakonska obaveza

Elektrodistribucija Beograd svakodnevno izvodi radove na održavanju, reviziji, remontu i proširenju elektroenergetskih objekata, ali i zbog radova u vezi sa priključenjem novih kupaca elekrične energije.

„Radovi na održavanju elektrodistributivne mreže naša su zakonska obaveza i izvode se da bi se povećale pouzdanost i sigurnost u napajanju kupaca električnom energijom. Investicionim radovima se povećava kapacitet prenosne mreže čime se uvećava pouzdanost u napajanju kupaca električnom energijom,” kažu u EDB-u.

Stoga prilikom izvodjenja radova mesto rada mora biti propisno obezbeđeno i u beznaponskom stanju.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Đubre van kontejnera

    KATASTROFA: Leva obala se probudila u smeću!

    Beograd je ljubazan i gostoljubiv, ali prljav