in

Krađa kablova na pruzi Beograd-Pančevo!

Krađa dela pruge između Krnjače i Ovče - 2015

Predtsvnici „RŽD Internešnl“ utvrdili su tokom svoje posete u sredu da je baš taj dan ukradena određena količina kablova sa deonice pruge Beograd-Pančevo.

Kao što smo pisali juče, predstavnici Ruskih železnica i „RŽD Internešnl“ posetili su u sredu dve pruge čije obnavljanje se finansira iz ruskog državnog kredita.

Nažalost, na deonici između Beograda i Pančeva, tačnije na delu pruge na levoj obali, između stanica „Pančevački most“ i „Pančevo glavna“ utvrđeno je da nedostaju kablovi.

Iz „RŽD Internešnl“ kažu da su u blizini Pančevačkog mosta ukradeni telekomunikacioni i napojni kablovi.

Nedostaje čak 750 m kabla!

Utvrđeno je da je baš u sredu, 26. avgusta, grupa osoba obučenih u zaštitnu odeću iskopala i isekla kablove kod Pančevačke petlje.

„Ovakve krađe utiču ne samo na brzinu i kvalitet realizacije projekta, već i na bezbednost jer mogu dovesti do iskakanja voza iz šina što za posledicu ima ljudske žrtave i ozbiljnu ekonomsku štetu“, navodi se u saopštenju.

Policija grada Beograda primila je krivičnu prijavu od kompanije „RŽD Internešnl“ koja se nada da će počinioci biti brzo uhvaćeni a i mi strogo osuđujemo ovakve postupke koji samo štete većini stanovništva i odlažu već daleko postavljene rokove.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. A STO VAM JE TO CUDNO STO JE POKRADENO 750 METARA KABLA.PA POKRADENA JE KOMPLETNA PRUGA OVCA-PADINSKA SKELA A DA POLICIJA NIJE PRSTOM MRDNULA IAKO JE BILO PRIJAVA O KRADJI. KAKO SE KRADE UKRASCE I CEO VOZ A NADLEZNI ORGANI NECE NI PRIMETITI.

Pas iz Krnjače poznat u beogradskim novinama

Zašto smo dočekali jutro u Borči BEZ STRUJE!