in

Kalovita u Krnjači će biti u planu za sanaciju! Ali…

Ako ne najkomplikovanije, u svakom slučaju najskuplje poglavlje prilikom pristupanja Srbije Evropskoj uniji biće 27, tj. ono o životnoj sredini. Jedan od najvećih ekoloških problema Srbije su otpadne vode koje se uglavnom ne prečišćavaju.

Primera ima na svakom koraku, čak i u glavnom gradu. Jedan od njih je kanal Kalovita u beogradskom naselju Krnjača koji su od ove godine nadležni prestali da čiste.

Oni koji žive ublizini kažu da je kanal danas mesto za đubre i kanalizaciju. Iako je nekad bilo čišćeno, ove godine nadležne ni izborna kampanja na to nije naterala.

U ovom ekološkom teroru nisu nevini ni država, ni grad, ali ni građani.

Nebojša Stojković je na Tviter postavio fotografiju kanala i od nadležnih zatražio reakciju: „Stavio sam u tvit i Zelenu stranku Srbije, odnosno ZelenaStrankaRS, nadajući se da će od njih stići neki odgovor, da će preduzeti neku akciju, ali niko se sa njihovog tviter naloga nije oglasio“.

krnjaca-kanal-2016-04

Oglasile su se Beogradvode i to objašnjenjem da nisu nadležni uz zanimljivost da je ove godine za održavanje kanla izdvojeno nula dinara. Nadležna za čišćenje ovog rugla je Republička direkcija za vode, do čijih je zaposlenih lako doći. Iako državna sekretarka za životnu sredinu ne propušta priliku da podseti: novinari u borbi za lepšu ekološku sliku Srbije nemaju alternativu.

„U stubu uspešnosti jedne države ne možemo biti uspešni u sistemu životne sredine, ako nemamo medije“, kaže Stana Božović.

U Direkciji za vode na to ne obraćaju pažnju. Posle tri dana čekanja, N1 je dobio pismeni odgovor u kojem za izgled kanala optužuju građane uz obećanje: „Nadležne službe će u skladu s raspoloživim sredstvima, kao što je to bio slučaj i prošle godine, u plan sanacije staviti pomenuto područje“.

krnjaca-kanal-2016-03

Kada će to biti može samo da se nagađa.

Izvor: N1

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Ukida se linija 110, dok linija 102 menja trasu - 2015

    Počela naplata karata na liniji 110 do Opova

    Dočekali smo zaprašivanje komaraca na levoj obali