in

Kako legenda kaže: „Nekada su zaprašivali komarce i na Levoj obali“

Kako legenda kaže: Nekada su zaprašivali komarce i na levoj obali - 2014
Kako legenda kaže: Nekada su zaprašivali komarce i na levoj obali - 2014

Sinoć je prema saopštenju Sekretarijata za zaštitu životne sredine na teritoriji Beograda sprovedena akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje.

Teritorija Beograda je širok pojam pa su naravno pojasnili na kojim lokacijama je izvršeno zaprašivanja a mi vam ih prenosimo u nastavku (ako uspete da nađete Levu obalu, svaka čast).

Akcija protiv komaraca je sprovodena u Surčinu jer tamo lete u JATima, u Dobanovcima jer smetaju uvoznicima, u Ugrinovcima jer su bili u Dobanovcima, u Busijama samo u prolazu, u Šangaju WTF , u Batajnici zbog eventualnog poletanja vojnog aviona, u Pregrevici jer su na obali, u Zemunu – Gornjem gradu jer u Donjem nema komaraca, na Zemunskom groblju jer tamo ubijaju, u naselju Nova Galenika jer tamo lekovi ne pomažu, u Zemun polju jer su u manjini, na Plavim horizontima jer smetaju kupačima, na 13. maju jer nisu bili skoro 2 meseca, na Altini jer su se nastanili i u Zemunu – Novom gradu jer su ih komarci ugazili.

Kao na prostoru od Bloka 70a, odnosno od Toplane do Bloka 45, kao i u ostalim novobeogradskim blokovima jer ovi komarci lete i do 16. sprata, na Ostružničkom mostu jer komarci vole gvožđe, na Bežanijskom groblju jer se od komaraca svi razbeže, u Lugu ne malom i ne mokrom, u Boljevcima jer ne može biti gore, u Jakovu jer se kreću u stadima, Bečmenu ka Ledinama jer ih ima da se zalediš.

Na Velikom ratnom ostrvu jer možda otvore Lido, na Bežanijskoj kosi jer ih nikako ne možeš oterati, Staroj Bežaniji jer su bili u novoj, Ušću jer su krvopije, na Starom sajmištu jer komarci otkidaju na go-go igračice, u Belvilu jer je tamo slatka krv, Sporskom centru „Gale Muškatirović“ jer možda dođe Novak sa Jelenom, u Dunavskom cvetu jer su se za*ebali, donjem delu Nebojšine kule jer gore ne smeju od lavova, u stambenim blokovima do ulice Cara Dušana jer Dorčolci nemaju mira a ko sme njih da dira, Kalemegdana jer ima noćnih ptica, pa i u kompleksu Botaničke bašte jer su čuli da nema mesožderke.

Na šetalištu Ada Huja jer zuje po stazi, u Višnjičkoj banji jer su tamo bivši, selu Višnjica jer je rod rodila, zelenilu oko Belvila i oko Ruske škole jer je kod Putina tepalica, oko Tehničke škole na Novom Beogradu jer su bili na remontu, oko Medicine rada jer su tamo bespomoćni, kao i na zelenom pojasu iza garaže GSP-a jer ima 700 kontrolora.

Oko hale Pionir jer možda igraju grobari i cigani, Novog groblja jer su tamo velikani, oko Vojne bolnice na Karaburmi jer su tamo pali borci, kod Rospi ćuprije jer ih ima ispod mosta, oko Kovnice novca jer tu zakivaju, na Dedinju i Senjaku jer su tamo kapitalci, oko Sajma jer izuvaju iz cipela, oko VMA jer je tamo rezerva , u kompleksu Kliničkog centra jer krvi nema više, u Karađorđevom parku jer tamo ni Sablja ne pomaže, u zelenilu iza Veterinarskog fakulteta jer se tamo osećaju kao kod kuće, Hrama Svetog Save jer se tamo mole i Čuburskog parka jer se tamo vole.

I tako dok su oni zaprašivali komarce mi sa Leve obale smo im tapšali celo veče.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Danas Borča bila bez struje, sutra Ovča

    Hitna pomoc - Borca - 2013

    Lakše povređen biciklista u Borči