Kako danas otići na svečanu vojnu paradu „Korak pobednika" - www.lobi-info.rs

Kako danas otići na svečanu vojnu paradu „Korak pobednika“

2 minuta za čitanje
Kako otići na svečanu vojnu paradu "Korak Pobednika"-2014-beograd
Kako otići na svečanu vojnu paradu "Korak Pobednika"-2014-beograd

Danas, 16. oktobra, sa početkom u 15.30 održava se svečana vojna parada „Korak pobenika” povodom obeležavanja 70 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu i 100 godina od početka Prvog svetskog rata.

Na paradi „Korak pobednika“ će učestvovati oko 4.500 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Svi građani koji žele moći će da posmatraju paradu iz Bulevara Nikole Tesle sa dunavske strane, kao i sa Kalemegdana.

Građani koji žele posmatrati paradu iz Bulevara Nikole Tesle moraju da dođu najkasnije do 14 h. Takođe, od 15 h neće biti moguće kretanje u širem rejonu Ušća, gde se parada održava. Bulevar Nikole Tesle, ulica Ušće i deo ulice Trešnjinog cveta biće zatvorene za saobraćaj od 8 do 20 h.

Trasa vojne parade 2014

Vojna parada - 2014

Stoga predlažemo svim svojim sugrađanima – danas parkirajte svoje automobile i koristite gradski prevoz ako želite da posetite vojnu paradu. Najjednostavnije je koristiti gradsku liniju 95 ako idete do Ušća, odnosno 43, 95 i 96 ako idete na Kalemegdan.

Mapa vojne parade 2014

Vojna parada - 2014

Prilazi 3 i 4 sa Brankovog mosta i iz pravca TC Ušće: u blizini TC Ušće, raskrsnica Bulevara Nikole Tesle i ulice Ušće, i prilazi 1 i 2 iz pravca hotela „Jugoslavija” i ulice Trešnjinog cveta: raskrsnica Bulevara Nikole Tesle i Trešnjinog cveta.

Nadležni apeluju da posetioci koji budu dolazili na paradu ne nose rančeve, torbe, oružje ili šiljate predmete. Naravno, ovo važi samo ako idete do Bulevara Nikole Tesle jer su mere bezbednosti pojačane zbog dolaska ruskog predsednika Vladimira Putina.

U zonama gde će biti posetioci obezbeđene su cisterne sa vodom, a dežuraće i kola Hitne pomoći. Takođe, na dva bočna prilaza biće postavljene i dve poljske bolnice.

Nadamo se da će ova kiša prestati da pada i da ćemo uživati u današnjoj predstavi.

Leave a Reply

70 godina od oslobođenja Borče - 2014
Prethodna priča

70 godina od oslobođenja Borče

Istorijat vojnih parada u Srbiji-2014
Sledaća priča

Istorijat vojnih parada u Srbiji

Poslednje od Dešavanja