Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

“Kad narandža u Slance dođe“, besplatna premijera filma u CK “Vlada Divljan”

u Dešavanja od

Film “Kad narandža u Slance dođe“ Roberta Petrovića, diplomiranog studenta režije Akademije umetnosti u Beogradu, premijerno će biti prikazan sutra, u četvrtak, 01. novembra, u Centru za kulturu „Vlada Divljan“, u 19.30 časova.

Radnja filma „Kad narandža u Slance dođe“ dešava se u selu Slanci pored Beograda i prati događaje s početka 20. veka. Akteri su momak i devojka čiju idilu prekida Prvi svetski rat. S obzirom na trajanje rata od četiri godine, otac devojke reši da je uda.

Ideja za film „Kad narandža u Slance dođe“ potekla je od istinitog događaja. Naime, jedan od meštana sela je 1918. godine bio među prvim konjanicima Dunavske divizije koji su ušli Beograd.

Premijera će se odigrati tačno na stogodišnjicu ulaska srpske vojske u prestoni Beograd. Povodom stogodišnjice od proboja Solunskog fronta, reditelj i ekipa filma ovom pričom odaju počast svojim precima i borcima za otadžbinu.

Zanimljivo:  Sugrađani upozoravaju: Otrov za pse u Borči i okolini

„Kad narandža u Slance dođe“ govori o prijateljstvu i ljubavi, ratu i miru, o vremenu kada se pravila razlika između obraza i đona.

Uloge tumače Nevena Ignjatović, Nikola Marić i Milan Marić Švaba. Ulaz je besplatan uz ulaznice koje se preuzimaju na biletarnici, pred početak projekcije.

 

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Dešavanja

Idi na Vrh