in

Izgradnja nove Al Dahra fabrike u Kovilovu stavljena na čekanje

Kako saznajemo, izgradnja fabrike stočne hrane u Kovilovu moraće da sačeka, jer je Sekretarijat za zaštitu životne sredine grada Beograda doneo rešenje kojim se utvrđuje da je potrebna izrada studije o proceni uticaja na životnu sredinu.

Sekretarijat je naveo da je, uzimajući u obzir lokaciju projekta i njegove karakteristike, ocenjeno da su mogući značajni uticaji proizvodnog kompleksa na životnu sredinu, naročito u slučaju udesnih situacija.

Gradnja ove fabrike najavljena je prošle godine kao najmoderniji poljoprivredni kompleks u ovom delu Evrope.

U okviru kompleksa će se pored fabrike stočne hrane postupkom obrade lucerke, graditi i farme, biogasne elektrane, novi sistemi za navodnjavanje…

Sredinom godine idejno rešenje fabrike je izmenjeno i sada predviđa izgradnju fabrike u tri, umesto u pet faza, a ukupna investicija je vredna 173 mil EUR.

Ostaje da vidimo kakve zaključke će donesti procena uticaja na životnu sredinu.

Foto: eKapija

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Treba da se opredelimo, ili hoćemo razvoj ili da se konzervira stanje i bude prirodni rezervat.Ne može i jare i pare. Čak bi izradnjom ovih postrojenja bila obezbedjena alrernativna energija . Ne znam zašto kritikovati po svaku cenu. Zivim na Vrbovskom i zao mi je ako ovo ne uspe

Apel dobrovoljnim davaocima krvi

Poginuli devojka (22) i dečak (14) na putu ka Vrboskom