in

Uskoro tender za izgradnju 90km kanalizacione mreže

U Bloku braće Marić u naselju Krnjača u toku je izgradnja kanalizaciono-crpne stanice „Krnjača 2”, čime počinje i izgradnja kanalizacione mreže na levoj obali Dunava.

Kanalizaciono-crpna stanica „Krnjača 2″ će se prostirati se na oko 18 ari i biće deo kanalizacionog sistema na levoj obali Dunava.

Grad je pre dve godine potpisao ugovor sa Evropskom investicionom bankom prema kojem će na levoj obali Dunava biti izgrađeno oko 90 kilometara kanalizacione mreže, kao i postrojenja za preradu otpadnih voda.

– U naselju Braće Marić već je izgrađeno 7,5 kilometara, što znači da je reč o bezmalo sto kilometara kanalizacione mreže. Završetak radova planiran je za mart sledeće godine. Sve otpadne vode iz nove kanalizacije sa leve obale Dunava odlaziće u kolektor na Zrenjaninskom putu, da bi ih ova kanalizaciono-crpna stanica prepumpavala u kolektor na Pančevačkom putu, odakle će odlaziti u postojeću crpnu stanicu „Krnjača 1” gde će biti izgrađeno postrojenje za preradu otpadnih voda. Tako će konačno biti rešen problem kanalizacije na levoj obali Dunava – rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika, prilikom obilaska gradilišta.

On je dodao, da će do kraja septembra ili početka oktobra biti raspisan tender za izgradnju 90 kilometara nedostajuće kanalizacione mreže na levoj obali Dunava, kao i postrojenja za preradu otpadnih voda.

Projektovanu kanalizacionu mrežu u Bloku braće Marić čini 2,2 kilometra gravitacionog kolektora, 5,3 kilometara kanalizacije će se graditi kao mreža niskog pritiska u ostalim ulicama naselja, a za potrebe prepumpavanja upotrebljenih voda biće izgrađena šahtna crpna stanica.

Po završetku svih radova blizu 500 domaćinstva iz naselja može da se priključi na gradsku kanalizacionu mrežu.

– Prema ugovoru sa Evropskom investicionom bankom, do decembra ćemo izabrati izvođača koji će početi s radovima. Tako će skoro 80.000 stanovnika ovog dela grada konačno dobiti dobiti kanalizacionu mrežu – istakao je Vesić.

Ako znamo da su radovi počeli 2017. godine i da je do sad izrađeno je 7,5km kanalizacije, možemo zaključiti da ćemo za 40-50 godine „jelte“ kao ljudi.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. Prvo napišete,

    „Po završetku svih radova blizu 500 domaćinstva iz naselja može da se priključi na gradsku kanalizacionu mrežu.“

    a onda ispod toga

    „Tako će skoro 80.000 stanovnika ovog dela grada konačno dobiti dobiti kanalizacionu mrežu – istakao je Vesić.“

    Zna li se ko ovde koga…

I danas se nastavljaju radovi na Pančevačkom mostu

Promocije u Knjižari Čičak u susret novoj školskoj godini