in ,

Ima li rešenja za fekalije sa leve obale ?

Žiteljima Koteža preti zaraza od fekalija - Lobiranje - 2013-05-13
Žiteljima Koteža preti zaraza od fekalija - Lobiranje - 2013-05-13

Preduzeće Vodovod i kanalizacija iznenadno i jednostrano je prekinulo ugovor sa svim privatnicima koji se bave komunalnom delatnošću – odvozom fekalnih voda.

„Time je onemogućen istovar fekalnih voda na deponiji Ada Huja, koja je nažalost jedino zakonom predviđeno mesto za to“, saopštilo je Udruženje zabranjenih privatnika.

Povodom te informacije kontaktirali smo i JKP „Vodovod i kanalizacija“, ali odgovor nismo dobili ni putem telefona ni putem mejla.

Telefonom smo upućeni na mejl, ali odgovora još uvek nema.

Svakako da je pražnjenje sadržaja septičkih jama u Dunav, samo po sebi ekološka katastrofa, ali je takođe ekološka a i zdravstvena katastrofa kada krenu da se izlivaju septičke jame, kojih na levoj obali ima na svakom koraku.

„Beograd na vod proizvodi fekalije koje sipa na 10 metara odatle u Savu. Fekalne, otpadne vode iz celog Beograda se ulivaju u Savu i Dunav. 126 direktnih otvorenih cevi se izliva u Savu i 136 u Dunav. Na to treba dodati desetine hiljada septičkih jama u Beogradu koje se takođe cisternama izlivaju u Dunav“, kaže arhitekta Dragoljub Bakić.

Leva obala Dunava, kada joj isplivaju fekalije iz septičkih jama, oni su potpuno preplavljeni fekalijama“, navodi Bakić.

Ona ističe da smo mi jedina zemlja u Evropi koja ispušta fekalne vode direktno u Danav, bez ikakvog prečišćavanja.
31.maja je jednostrano raskinut ugovor od strane JKP “ Beogradski vodovod i kanalizacija „samo sa pozivanjem na jedan član Ugovora koji dopušta jednostrani prekid ugovornog odnosa.

Svakako, i svim privatnim firmama koji su uredno plaćali fakturisane usluge Vodovodu za izbacivanje fekalija, je ovim maltene stavljen ključ u bravu, a rešenje se ne navodi za sada, niti se iko zvanično obratio povodom ovog problema.
Podsetimo , Srbija je jedina dunavska zemlja koja fekalije direktno izručuje u reku.

Nadamo se da će se ovaj problem što pre rešiti, dok nismo svi zaplivali u fekalijama.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Podneta krivična prijava protiv direktora JKP Gradska čistoća

    Od sutra džambo kontejneri u Borči