in

I u vreme vanrednog stanja naš komšija Bojan ne stavlja humanost na čekanje

Naš sugrađanin Bojan Mijatović poznat je već brojnim sugrađanima na levoj obali, najviše zbog humanitarnih akcija koje je do sada organizovao.

Ipak mnogi ne znaju da je kao dvadesetčetvorogodišnji mladić preživeo NATO bombe koje su 23. aprila 1999. godine srušile zgradu Radio-televizije Srbije zajedno sa njegovim kolegama.

Kako Bojan kaže, nisu to bile sekunde, nego stotinke, nije bilo vremena ni za šta, a život mu je prošao pred očima. 

Eksplozija me je odbacila zajedno sa vratima 30-tak metara na beton ka crkvi. Mislim da su me ta vrata spasila od gelera jer je sve oko mene bilo porušeno, kapija iskrivljena, vozila uništena… Očevici su pričali da sam ustao, krenuo ka zgradi i srušio se. Nekoliko sati sam bio u komi u Urgentnom centru. Pukom srećom, nisam imao prelome – prepričava Mijatović potresne scene.

Mesecima posle stravične tragedije u kojoj je život izgubilo 16 ljudi, njegovih kolega, i isto toliko povređeno, Bojan se trzao na svaki šum, imao je nesnosne glavobolje, sećanje na stravičnu noć ga je proganjalo… .

Seo sam i „razgovarao“ sa sobom. Imao sam dve opcije: da živim ili da umrem. Odabrao sam ovo prvo – kaže naš sagovornik.

Danas mu, priznaje, bude teško na godišnjicu tragedije u Aberdarevoj, ali nastavlja dalje.

Inače Bojan već godinama organizuje humanitarne akcije. U novembru prošle godine bio je jedan od organizatora humanitarnog sportskog dana za pomoć dečacima Bogdanu i Pavlu iz Glogonjskog rita koji boluju od teške bolesti.

U decembru je organizovao prikupljanje i podelu novogodišnjih paketića za decu i mlade sa invaliditetom, koji žive u naseljima na levoj obali dunava.

Baš kada je isplanirao još jednu, Uskršnju humanitarnu akciju, u Srbiji je proglašeno vanredno stanje zbog korona virusa.

Ipak, humanost ne poznaje ni takve granice, pa je Bojan čak i u ovo krizno vreme uspeo uz pomoć humanitaraca, da obezbedi dva para polovnih invalidskih kolica za decu.

Pozivamo one kojima su kolica potrebna, a ne mogu da ih priušte zbog teške materijalne situacije, da se jave Bojanu na broj telefona: 064 0809 889

Kako saznajemo, u pomoć su preskočili i drugi humani ljudi pa će kolica biti i presvučena pre nego što budu dodeljena.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Sva prava i obavеze radnika i poslodavaca dok traje vanredno stanje

    Do danas u 15 časova registrovano ukupno 384 slučaja obolelih od korone