in

I dalje se ne zna kada se 96 i 85 vraćaju na svoju trasu

Iako je juče započeta sanacija rupe u ulici Bratstva i jedinstva, zbog koje su preusmereni autobusi na linijama 96 i 85, i dalje se ne zna kada će autobusi biti vraćeni na svoju trasu.

Na ovu sanaciju čekalo se čitavih mesec dana. Kada su juče započeti radovi, zbog najave da je problem razmatrao čitav niz stručnjaka, očekivali smo neke obimne radove. Ipak, već juče u toku dana sve je samo zabetonirano i situacija za sada ostaje na tome.

Ipak, iz Sekretarijata za komunalne i stambene poslove konačno je dato objašnjenje za problem koji se višestruko ponavlja u poslednjih nekoliko meseci. Prema njihovim rečima, problem je nastao jer firma iz Subotice, koja je bila angažovana da izgradi kanalizacionu mrežu za tržni centar Shoppi, nije kvalitetno odradila ovaj posao.

Ispitivanje mreže konačno je završeno pre nekoliko dana, a ekipe su utvrdile da podzemne vode prolaze u šaht i da se tako „ispira“ tlo i zemljište ispod asfalta, zbog čega dolazi do ulegnuća saobraćajnice i otvaranja rupa i kratera.

Kako nezvanično saznajemo, čekalo se čitavih mesec dana, kako bi se utvrdilo da li će se novonastala rupa dodatno širiti i koliko je ispiranje tla drastično. Iz Sekretarijata dodaju, da je dat nalog da se ulica ponovno sanira. Nije poznato da li će se i posle jučerašnjeg betoniranja dodatno čekati da bi se utvrdilo kakvi su rezultati.

Niko ne želi da precizira koliko će radovi trajati, ali tek kada budu potpuno završeni, linije 85 i 96 biće vraćene na svoju redovnu trasu.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    U biblioteci u Borči uskoro tribina o zdravom životu

    U Borči saobraćajna policija jutros delila „čestitke“