Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

HUMANOST NA DELU! Pančevci dronom dostavili lekove na Belu Stenu

u Društvo od
Tara – T2

Možete li da zamislite život na -30 stepeni, okruženi ledom, bez struje, pijaće vode, hrane i lekova? Koliko god vam bilo nezamislivo i daleko, tako živi desetak zaljubljenika u prirodu poslednjih dana na samo 10 kilometara od centra Beograd i Pančeva!

Otkad je led okovao Dunav, stanovnici na adi „Čakljanac“ poznatijoj kao Bela stena odsečeni su od sveta.

Tri januraska dana preživeli su na debelom minusu, a njihov sujbektivni osećaj im je govorio da je temperatura čak -50 stepeni.

Pripremljeni na ovakve vremenske (ne)prilike, stanovnici su unapred obezbedili zalihe ogreva, hrana im je dopremljena helikopterom, ali su im nedostajali lekovi.

Iako ovo naselje broji oko 250 vikendica koje su u letnjem periodu pune, u ovo vreme na desnoj obali Dunava živi svega 12 ljudi starosti između 40 i 75 godina koji nisu zaboravljeni od svojih prijatelja.

Zanimljivo:  U Poljoprivrednoj školi u Krnjači uskoro izgradnja prvog organskog staklenika

Naime, Pančevci Nikola Stoilković i Milan Kostić danas su dronom prebacili lekove neophodne za redovnu medicinsku terapiju starijih stanovnika Bele stane.

Dok se dron približavao ostrvu, stanovicni puni nade pratili su njegovu putanju. Kada je kesa sa lekovima dospela u njihove ruke, radost sa obe strane nije izostala. Inače, ovo nije prvi put da su meštani okovani ledom.

– Jedne zime Dunav je toliko zaledio da se nije mogla preći reka, tako da su morali helikopterom da nam dostavljaju hranu i vodu. Na kraju sam pešice prelazio preko, kako bih kupio cigarete – ispričao je pre nekoliko meseci za portal Južni Banat Branko, jedan od stanovnika Bele Stene.

Zanimljivo:  ANKETA: Da li podržavate predlog ekspres linije 85E?
Pogledajte u videu kako je to izgledalo:

Izvor: JuzniBanat.rs


Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Društvo

Idi na Vrh