in

„Lav“ od danas u bioskopima

Film „Lav“ imao je svoju premijeru na Toronto International Film Festival gde su ga svetski kritičari proglasili remek delom i jednom od najboljih drama u modernoj kinematografiji. Film koji je kritika već nahvalila od ovog četvrtka dolazi u domaće bioskope.

Kritičari su posebno pohvalili glumu Nikol Kidman koja je još jednom potvrdila svoj status prvakinje Holivuda.

„Petogodišnji Saro izgubi se na vozu koji ga odvodi daleko od njegovog doma i porodice. Prestrašen i zbunjen nađe se hiljadama kilometara udaljenoj haotičnoj Kolkati. Nekako uspeva da preživi na ulici i da izbegne brojne opasnosti pre nego završi u sirotištu koje i nije baš neko sigurno utočište. Konačno ga usvaja par iz Australije i pronalazi ljubav i sigurnost odrastajući u Hobartu. Ne želeći da povredi osećanja svojih usvojitelja, Saro potiskuje svoju prošlost i želju i nadu da će ipak pronaći svoju izgubljenu majku i brata. No, slučajni susret s grupicom Indijaca budi njegovu potisnutu čežnju. Naoružan s nekoliko uspomena i uz pomoć nove tehnologije poznate kao Google Earth, Saroo kreće u jednu od najizazovnijih potraga modernog doba“.

Na temelju memoara “A Long Way Home” autora Saroou Brierleyja, film je režirao Gart Dejvis (Top Of The Lake) prema scenariju Luka Dejvisa (Candy, Life).

Lav okuplja glumačku podelu koju čine Dev Patel (Slumdog Millionaire, The Best Exotic Marigold Hotel), oskarovka Nikol Kidman (Paddington, The Hours), za Oskara nominovani glumci Roni Mara (Carol, The Girl With The Dragon Tattoo) i David Venham (Top of the Lake, 300), kao i Navazudin Sidikii, Prianka Bos i Sani Pavar.

Film „Lav“ u distribuciji Blitz-a u bioskope stiže u danas , četvrtak 19.01.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Da li vaše dete ne zna da kaže r ili suska?

    HUMANOST NA DELU! Pančevci dronom dostavili lekove na Belu Stenu