Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Hladna oktobarska jutra na Pupinovom mostu greje vreo asfalt

u Vesti od
Tara – T2

Već se iz daleka može videti da se radovi na Pupinovom mostu privode kraju. Završni radovi oko saobraćajnica, ograda i pešačkih staza uveliko traju, i oni će predstavljati završni detalj na novom mostu.

Sudeći prema odvijanju radova, možemo slobodno očekivati da most bude pušten za saobraćaj kada je i najavljeno – sredinom decembra.

Što se asfaltiranja tiče, pravac ka levoj obali Dunava, tj. smer iz Zemuna ka Borči završen je. Valjci su utabali i izravnali asfalt i taj deo puta je spreman. Asfaltirani deo preko mosta iznosi oko 1,5 kilometara i spojen je sa asfaltom na borčanskoj strani, sa pristupnim saobraćajnicama. Ostalo je još samo da se izlije završni sloj.

Zanimljivo:  Na Zrenjaninskom putu sudar kamiona i putničkog vozila

Što se tiče suprotnog smera, u toku je postavljanje hidroizolacije i tu se stiglo do polovine konstrukcije. Kada se ovi radovi završe, počinje asfaltiranje i smera Borča-Zemun.

 

Iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture navode da su u toku završni radovi na mostu, da se postavljaju pešačke ograde i barijere, da je u toku asfaltiranje i da se izvode radovi na popločavanju kosine na zemunskoj strani.

Što se tiče pristupnih saobraćajnica, tu je posao trenutno najdinamičniji jer se postavljaju podzemne instalacije i izgrađuje se neophodna infrastruktura.

Takođe se izvode radovi na zemunskoj strani u Ulici cara Dušana. Tamo je prethodnih meseci bio obustavljen saobraćaj, a sada kada su podzemne instalacije postavljene i ulica vraćena u prvobitno stanje, nastavljaju se radovi u nastavku tangente prema „lakat krivini”.

Zanimljivo:  Tokom vikenda besplatno odnošenje kabastog otpada

Svi sa nestrpljenjem očekujemo otvaranje Pupinovog mosta i ovakve vesti o napredovanju radova nas svakako raduju. Topao asfalt podgreva atmosferu pred otvaranje mosta i nagoveštava da su se radovi primakli kraju.

Slike: Beobuild forum @vlasta

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh