Hladna oktobarska jutra na Pupinovom mostu greje vreo asfalt - www.lobi-info.rs

Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Hladna oktobarska jutra na Pupinovom mostu greje vreo asfalt

u Vesti od
Cicak – Sve za skolu

Već se iz daleka može videti da se radovi na Pupinovom mostu privode kraju. Završni radovi oko saobraćajnica, ograda i pešačkih staza uveliko traju, i oni će predstavljati završni detalj na novom mostu.

Sudeći prema odvijanju radova, možemo slobodno očekivati da most bude pušten za saobraćaj kada je i najavljeno – sredinom decembra.

Što se asfaltiranja tiče, pravac ka levoj obali Dunava, tj. smer iz Zemuna ka Borči završen je. Valjci su utabali i izravnali asfalt i taj deo puta je spreman. Asfaltirani deo preko mosta iznosi oko 1,5 kilometara i spojen je sa asfaltom na borčanskoj strani, sa pristupnim saobraćajnicama. Ostalo je još samo da se izlije završni sloj.

  VELIKA GUŽVA zbog udesa na obilaznici Pupinovog mosta (FOTO)

Što se tiče suprotnog smera, u toku je postavljanje hidroizolacije i tu se stiglo do polovine konstrukcije. Kada se ovi radovi završe, počinje asfaltiranje i smera Borča-Zemun.

 

Iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture navode da su u toku završni radovi na mostu, da se postavljaju pešačke ograde i barijere, da je u toku asfaltiranje i da se izvode radovi na popločavanju kosine na zemunskoj strani.

Što se tiče pristupnih saobraćajnica, tu je posao trenutno najdinamičniji jer se postavljaju podzemne instalacije i izgrađuje se neophodna infrastruktura.

Takođe se izvode radovi na zemunskoj strani u Ulici cara Dušana. Tamo je prethodnih meseci bio obustavljen saobraćaj, a sada kada su podzemne instalacije postavljene i ulica vraćena u prvobitno stanje, nastavljaju se radovi u nastavku tangente prema „lakat krivini”.

  GSP vozi putem koji će krojiti Portugalci

Svi sa nestrpljenjem očekujemo otvaranje Pupinovog mosta i ovakve vesti o napredovanju radova nas svakako raduju. Topao asfalt podgreva atmosferu pred otvaranje mosta i nagoveštava da su se radovi primakli kraju.

Slike: Beobuild forum @vlasta

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh