in

Heroj Beograda Marko je iz Borče

Heroj Beograda Marko je iz Borče - 2014
Heroj Beograda Marko je iz Borče - 2014

Prošle nedelje psihički bolesnik Ninoslav T. napao je tri žene ispred TC Ušće na Novom Beogradu. On je pesnicom udario Tamaru Milošević-Grbić (39), Jelenu L. (33) i Sandru K. (24). U tom trenutku se na pomenutom mestu slučajno zatekao Marko koji je sprečio napadača da povredi još nekoga.

Nakon pomenutog incidenta osumnjičeni je brzo priveden od strane policije. Ninoslav T. je psihički bolesnik koji je žene bez ikakvog razloga napao i udarao pesnicom u glavu. Prilikom hapšenja pripradnici policije su našli u kesi koju je nosio i makaze tako da je prava sreća da nije bilo ozbiljnih povreda. Nakon hapšenja Ninoslav T. je sproveden u bolnicu „Dr Laza Lazarević“.

Tamara je preko medija tražila svog heroja

Tamara se nakon napada obratila redakciji „Kurira“ za pomoć kako bi uspela da pronađe mladića po imenu Marko koji se tog dana hrabro suprotstavio manijaku koji je napao tri žene na Novom Beogradu i odbranio ih.

„Mladić me najpre odbranio, a potom pozvao policiju. Umesto da krene na posao, taj hrabri čovek je nastavio da prati napadača i paralelno navodi policiju u pravcu u kom on ide kako ne bi umakao“, rekla je za Kurir prestravljena Tamara Milošević Grbić.

Heroj Beograda Marko je iz Borče - 2014

Marko je nastavio da prati napadača i izveštava policiju

Hrabri mladić i heroj Marko Jović (33) iz Borče odazvao se pozivu i ispričao šta se sve dogodilo.

„Video sam kako krupan čovek, visok skoro dva metra, udara ženu nasred ulice. Iako je napadač bio skoro pola metra viši i pedeset kila teži od mene, bez razmišljanja sam mu prišao i povukao ga za ruku! Nisam mislio o sebi ni o tome da li je naoružan i hoće li će me prebiti. Samo sam hteo da pomognem jer mi je neshvatljivo da muškarac udara ženu.“

Jović kaže da je najpre video da jedna devojka leži na trotoaru, a druga na pešačkom prelazu. „Mislio sam da im je pozlilo, ali onda je pored mene prošao neki čovek, prišao Tamari i udario je u vrat! Odmah sam prišao i uhvatio ga za ruku. Tada sam video da mu je pesnica umotana u salvetu natopljenu krvlju. Očekivao sam da će i mene udariti, ali on me je samo izbezumljeno pogledao i pobegao“, priča Marko.

Hrabri Marko je krenuo za napadačem i sve vreme je bio na vezi s policijom koja je brzo reagovala i uhapsila napadača.

On kaže da bi uvek zaštitio bilo kog čoveka u nevolji: „Ne smatram da sam uradio veliku stvar. Imam društvenu odgovornost, ljudskost i saosećanje i normalno je da pomognem, a ne da okrećem glavu i pravim se da ne vidim nasilje.“

Čestitamo našem sugrađaninu Marku na herojskom delu spašavanja napadnutih žena i pomoći policiji da uhapsi osumnjičenog. Bravo Marko!

Izvor: Kurir

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Beogradska hronika predstavila LOBI - 28.08.2014

    Beogradska hronika predstavila LOBI (VIDEO)

    Devojka skočila sa Pančevačkog mosta, Renato je spasio