in

Gradski zavod za javno zdravlje dao preporuke zbog visokog zagađenja vazduha

Prema podacima sajta Beoeko, koji je pod ingerencijom Grada Beograda i Gradskog zavoda za javno zdravlje, zagađenje vazduha u srpskoj prestonici, je jutros u 9.00 časova dostigao četvrti, crveni nivo!

Zdravstvene tegobe se mogu javiti u celoj populaciji, s tim što se kod osetljivih grupa mogu javiti ozbiljnije zdravstvene tegobe nego u populaciji zdravih osoba. Osetljive grupe su stari, deca, osobe sa oboljenjima srca i pluća – stoji u obaveštenju GZZJZ.

Kako stoji u saopštenju Gradskog zavoda za javno zdravlje, osetljive grupe su stariji sugrađani, deca, osobe sa oboljenjima srca i pluća.

Preporuka za osetljive grupe je da izbegavaju naporne aktivnosti u spoljašnjoj sredini. Bolje je preusmeriti obavljanje aktivnosti u zatvorenom prostoru dok se ne poboljša kvalitet vazduha.

Preporuka za ostale sugrađane je da skrate dužinu i smanje intenzitet napornih aktivnosti. Potrebno je praviti češće pauze u svim aktivnostima u spoljašnjoj sredini. 

Pod napornim aktivnostima podrazumevaju se sve aktivnosti u spoljnoj sredini koje su praćene ubrzanim i dubokim disanjem.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Sugrađani iz Borče ponovo u strahu od napada pasa lutalica

    Danas je Sveti Nikola čudotvorac, najčešća slava kod Srba