in

Sve gradske službe na terenu, tvrde gradski čelnici

Prema izjava gradskih zvaničnika, na ulicama Beograda je više od 1.300 radnika gradskih komunalnih službi sa 160 kamiona, 60 multikar vozila i 50 drugih mašina i radi se u plus četvrtom stepenu angažovanja.

„Prema usvojenom operativnom planu, prvi prioritet, odnosno ulice koje se prve čiste obuhvataju oko 1.700 kilometara gradskih ulica i to su ulice gde ide javni prevoz.“– rekao je zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Prema tom planu, gradske službe imaju obavezu da, četiri sata po prestanku padavina, završe čišćenje ulica prvog prioriteta i pređu na čišćenje ulica drugog prioriteta.

kako Mladenović kaže, do sada su ulice posute sa 1.300 tona soli, 400 tona mešavine i oko 50 tona kalcijum-hlorida. Sneg pada neprestano više od 30 sati,  čisti se neprekidno i saobraćaj u gradu funkcioniše.

Ipak, apelujem na sugrađane da bez preke potrebe još danas ne izlaze ako ne moraju.

On je istakao da poseban problem predstavljaju nepropisna parkiranja vozila, koja onemogućavaju prolaz vozilama „Beograd-puta”. Podsetio je da je krajem prošle godine distrubuirana so po opštinama, a da  su dodatne količine dostavljene juče i prekjuče.

„Ta so je dostavljena i besplatna je, potrebno je samo da se organizujemo i očistimo prostor ispred zgrada i preduzeća i tako olakšamo rad gradskim službama i svim sugrađanima. Trenutni problem je niska temperatura jer se sneg ne topi, stvara se led i zbog toga savetujemo sugrađanima da budu oprezni. Sistem funkcioniše, prvi prioritet se čisti neprekidno, nastavićemo da pratimo GSP i „Lastu” i sve probleme ćemo rešavati na vreme“ – kazao je Andreja Mladenović.

Predlažemo sugrađanima, da kontaktiraju svoje mesne zajednice i nabave dodatne količine soli.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    U Borči danas iscureo metan iz cisterne, na putu do toplane

    Glasanje za projekte „Da se radi i gradi po tvom” još samo danas