Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Gradnja tehnološkog parka ponovo najavljena za 2018.

u Vesti od

Ministar za tehnološki razvoj i inovacije Nenad Popović danas je opet najavio da će se u Borči, ove godine, izgraditi najveći industrijsko-tehnološki park u ovom delu Evrope.

Kako je Popović istakao, preko 40 kineskih i svetskih kompanija potpisalo memorandum, kojim potvrđuje da u ovom tehnološkom parku, kada bude izgrađen, otvori svoje razvojne i istraživače centre.

Ovaj park će biti prilika da se zaposle mladi iz Borče i Zemuna, a sigurno je da će i cena kvadrata u Borči, Zemunu, Krnjači i rubnim delovima porasti u narednih nekoliko godina.

Borča je definitivno grad budućnosti – rekao je Popović.

Prema njegovim rečima, ta investicija će zaposliti direktno 10.000 ljudi, a indirektno će obezbediti 50.000 radnih mesta.

Zanimljivo:  Eko patrola i sugrađani vratili zalutalog labuda u stanište na kanalu Vizelj
Industrijsko-tehnološki park u Kini

On je istakao da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Kine Si Đinping dogovorili izgradnju tehnološkog centra i izgradnja tog projekta će, kaže, početi ove godine, a finansiraće ga kineska kompanija koja je gradila most u Borči (CRBC).

Oni će graditi i finansirati projekat, a Srbija će obezbediti zemlju sa leve strane Dunava. – kaže Popović 

Projekat će biti vrlo sličan onim industrijskim parkovima koji su danas u Kini, Frankfurtu, Berlinu i to je novi koncept, gde se živi i radi u urbanoj sredini, a industrija će biti čista, jer je reč o visoko-tehnološkoj industriji.

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh