in

Građani ponovo sprečili postavljanje repetitora u Borči

Kako smo saznali od sugrađana, juče je ponovo došlo do sukoba između građana i radnika koji imaju zadatak da postave repetitor na objektu Maxija u ulici Bele Bartoka.

Kako smo ranije pisali, izvođač radova kojeg je angažovao Telenor, u više navrata pokušao je postavljanje repetitora, na objektu nedaleko od vrtića „Ježurko“.

Osim što su građani pozvali članove udruženja EKO-Pančevački rit, koji se bore protiv postavljanja repetitora, na lice mesta izašla je i policija iz policijske stanice Borča, kao i komunalna policija grada Beograda. Odmah je reagovala i opština Palilula, pa je prisutan bio i Uroš Pribićević, odbornik zadužen za ekologiju.

Oprema za postavljanje repetitora

Iako Telenor nema odobrenje za postavljanje ovog repetitora, što se jasno vidi iz rešenja koje je izdao Sekretarijat za zaštitu životne sredine, na lokaciji se pojavio i pravni zastupnik ove kompanije. 

Deo rešenja Sekretarijata za zaštitu životne sredine

Kako bi sprečili dalje radove, građani su bili spremni da formiraju živi zid oko objekta Maxi na kome se repetitor postavlja. Ipak, da bi se „smirile strasti“ pravnik kompanije pristao je na razgovore u opštini Palilula u kojima će interes građana predstavljati pravni zastupnik udruženja Eko-Pančevački rit, inače posebno obučen za pravna pitanja u oblasti ekologije.

Ovi razgovori biće održani do kraja tekuće nedelje, a mi ćemo svakako pisati o ishodu ove priče.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Pa sta je konstatovano? Mozda nije bila dostavljena kompletna dokumentacija? Ne kaze se da se odbijaju zbog zracenja nego da do procene nije ni doslo.Treba da trazite objasnjenje i od Telenora.Ovako sa nepotpunim informacijama sve ovo lici na manipulaciju naivnim gradjanima…

Otvoreno „Družilište“ za decu od 4 do 7 godina

Delovi Borče, Ovče i Krnjače danas bez struje