in

Telenor uporan da bespravno postavi repetitor u Borči

U decembru prošle godine, udruženje građana Eko-Pančevački rit dobilo je informaciju od sugrađana, da se na objektu Maksija stavlja repetitor mobilne telefonije Telenor. I sve se to odigrava na samo 50 metara vazdušne razdaljine od obdaništa Ježurko.

Odmah su obišli objekat u ulici Bele Bartoka i razgovarali sa izvođačem radova, od koga su saznali da je naručilac kompanija Telenor. Pošto su u razgovoru saznali da oni nemaju odobrenje po članu zakona 144, pozvali su građevinsku inspekciju opštine Palilula i objasnili o čemu se radi.

U roku od samo sat vremena, stigao je inspektor i obustavio izvođenje radova. U tom periodu, već se okupilo preko 20 članova udruženja i građana, sa namerom da blokiraju prilaz mestu izvođenja radova. Inspektor je postupio po zakonu, pa su se učesnici skupa mirno razišli.

Ipak, pre samo nekoliko dana, mobilni operater Telenor ponovo je pokušao  izvođenje radova na postavljanju repetitora iznad objekta Maksija u centru 3 kod obdaništa.

Članovi udruženja Eko-Pančevački rit su izašli na teren da bi proverili da li je Telenor dobio potrebna rešenja od Sekretarijata za zaštitu životne sredine ili je, kao i pre 2 meseca, pokušao protivzakonito da montira navedeni repetitor.

Međutim, i ovog puta je Telenor bez ikakve dokumentacije poslao izvođača radova da nastavi nezakonito postavljanje repetotora. Brzom intervencijom građevinske inspekcije i člana veća opštine Palilula, zaduženog za ekologiju, Pribićević Uroša, radovi su ponovo obustavljeni uz prijavu nadležnim organima.

Kako su nam objasnili u ovom udruženju, na nepunih 50 metara od repetitora nalazi se dečije obdanište, dok okolne stambene zgrade premašuju visinu repetitora tako da, po zakonu, Telenor nikada neće dobiti dozvolu od nadležnih organa.

 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

U udesu na Pančevačkom putu povređene dve osobe

Besplatno plivanje za osnovce tokom prolećnog raspusta