in

Građani naselja Kotež odazvali se akciji „Moj komšiluk – Popravimo zajedno”

Kotež – U okviru akcije „Moj komšiluk – Popravimo zajedno” danas je počelo uređenje dečjeg parkića u Ulici Anke Matić u Kotežu, u kome su učestvovali predstavnici grada Beograda, opštine Palilula i građani tog dela grada.

Pomoćnik gradonačelnika grada Beograda Dejan Živković podsetio je da je ovo šesti park koji se u okviru akcije „Moj komšiluk – Popravimo zajedno” sređuje, dok je spisak novih parkova, koje građani prijavljuju za rekonstrukciju, svakim danom sve duži.

– Cilj nam je da se ovde, u preuređenom ambijentu, skupljaju mališani, majke sa decom i omladinci iz lokalnog košarkaškog kluba, kao i na svim drugim sličnim lokacijama u Beogradu – naveo je Živković za Beoinfo.

Miloš, Petar, Vanja i Teo rekli su uglas da u taj parkić dolaze od rođenja i da se veoma raduju što će ljuljaške, klackalice, klupe i ostale sprave dobiti novi sjaj. Njihov stariji drugar Filip iz Košarkaškog kluba „Kotež” dodao je da se veoma raduje što će obližnje košarkaško igralište, koje je nedavno dobilo nove table i obruče, uskoro biti osvetljeno, a od danas već iscrtano svežom farbom.

Predsednik opštine Palilula Stojan Nikolić rekao je da se danas odvija prva faza radova, koja obuhvata farbanje mobilijara, a da se u nastavku radova očekuje ugradnja osvetljenja i možda video-nadzora, kako bi se ovaj parkić sačuvao od vandala.

Tehnički direktor Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” Vladimir Bogićević, čiji su radnici redovni učesnici ove akcije, zahvalio je građanima koji su se pridružili akciji, jer, kako je istakao, pomažu da se popravi ono što je načeo „zub vremena” ili oštetili nesavesni građani.

– Ova akcija nije pokrenuta da bi neko bio fizički angažovan, već pre da se podigne građanska svest, kako bi dečje oaze u Beogradu sačuvale svoju namenu, na zadovoljstvo svih njihovih posetilaca – ukazao je Bogićević za Beoinfo.

Građani mogu predložiti popravku i farbanje rekvizita u njihovom parku besplatnim pozivom na telefon „Beokoma” 0800-110-011 radnim danima od 7 do 22 časa ili na mejl bks@beograd.gov.rs.

Izvor: Beoinfo

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Borčanci bi da prevare tradiciju

    Hitna pomoć Beograd Udes

    Kotež – Motociklista povređen u Kotežu