in

Građani Borče i Ovče govore o oduzetoj zemlji za izgradnju pristupne saobraćajnice Pupinovog mosta

Za sutra u 11 časova je zakazana konferencija za medije građana Borče i Ovče koji će govoriti o oduzetoj zemlji na novoj obilaznici.

Konferencija za medije će biti održana u maloj sali na II spratu „Medija centra“ u Beogradu (Terazije 3).

Na konferenciji Grupa građana iz Borče i Ovče kojima je oduzeto zemljište za izgradnju pristupne saobraćajnice od Pančevačkog puta do Pupinovog mosta, će se govoriti:

 • zašto su samo retki dobili nadoknade za oduzeto zemljište? svi ostali su žrtve beskrajnih sudskih igara sa ukidanjem odluka iz izmišljenih razloga?
 • o sistematskom kršenju prava na pravično suđenje u razumnom roku?
 • ko vrši pritisak na sudije višeg suda da poništavaju odluke o nadoknadama za oduzetu zemljište , tako da postupci traju u nedogled ?
 • kako se izigravaju, revidiraju i pogrešno tumače odluke ustavnog u suda u postupcima eksproprijacije!
 • da li je u cilju odlaganja plaćanja nadoknada za oduzeto zemljište izvršen jedan od najmasovnijih pritisaka na sudije viših sudova i posredno na sudije prvog osnovnog suda? zašto među sudijama višeg suda u beogradu i prvog osnovnog suda u beogradu raste nezadoovljstvo zbog primoravanja da ne poštuju odluke ustavnog suda i da poništavaju po svaku cenu prvostepene odluke o nadoknadi za ekproprisano zemljište?
 • šta građani u dopisima i peticijama traže od premijera vučića , predstavnika najviše sudske vlasti i međunarodnih institucija i delegacija?
 • da li je na pomolu skandal sličan „Sava Mali“, s tim što su ovde u prvom planu masovni pritisci i udari na samostalnost i nezavisnost sudija?

Na konferenciji će govoriti: Lazar Šikl, predstavnik oštećene grupe građana, Firez Zdenko, predstavnik oštećene grupe građana, Eve Lucijan, predstavnik oštećene grupe građana, Predstavnici NVO sektora, Predrag Savić, advokat i punomoćnici građana u postupcima eksproprijacije.

Nadamo se da će oštećeni građani dobiti ono što im pripada i da će država rešiti problem koji je nastao oko izgradnje ovog značajnog projekta.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

  Omladinci KK Beko iz Koteža osvojili finalni turnir odigran u Padinskoj Skeli

  Danas i sutra Borča i Krnjača skoro ceo dan bez struje