Grad daje kredite socijalno ugroženim građanima

Grad daje kredite socijalno ugroženim građanima

u Vesti od
Tara – T2

Grad Beograd i Gradski centar za socijalno preduzetništvo žele da podstaknu samozapošljavanje i razvoj malih preduzeća davanjem kredita socijano ugroženim građanima. Pomoć dobijaju osobe sa invaliditetom, samohrani roditelji i nezaposleni stariji od 45 godina.

Budžet za kredite socijalno ugroženim građanima još nije određen ali akcija će biti organizovana i ove godine. Socijalno ugroženi građani dobiće materijalnu pomoć i mogućnost da pokrenu vlastiti biznis.

Grad Breograd određuje budžet kojim će nezaposleni moći da raspolažu a mi im pomažemo u razvoju poslovnog plana pošto mnogi od njih već dođu sa idejom. Sa njima razvijamo tu ideju tako što prvo radimo kompletnu analizu tržišta a potom im pružamo i edukaciju za vođenje svog posla”, kaže Aleksandra Grubin, direktorka Gradskog centra za socijalno preduzetništvo.

Zanimljivo:  Osnovci u Glogonjskom organizovali bazar da sakupe sredstva za renoviranje

Prošle godine akcenat je bio na socijalno ugroženim kategorijama kao što su invalidi, nezaposleni stariji od 45 godina i samohrani roditelji. Država je obezbedila sredstava za 35 korisnika programa u iznosu od 200.000 dinara.

Sekretarijat za privredu će ove godine raspisati konkurs u drugoj polovini marta ali pre toga biće održan info dan na kojem će zainteresovanima biti objašnjeno šta mogu da očekuju.

Akcija davanja kredita socijalno ugroženim građanima, kao i podsticanje samozapošljavanja traje već četiri godine. Do sada je zaposleno oko 204 građana a više od 85 % uspešno posluje.


Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.