in

Grad daje kredite socijalno ugroženim građanima

Grad daje kredite socijalno ugroženim građanima
Grad daje kredite socijalno ugroženim građanima

Grad Beograd i Gradski centar za socijalno preduzetništvo žele da podstaknu samozapošljavanje i razvoj malih preduzeća davanjem kredita socijano ugroženim građanima. Pomoć dobijaju osobe sa invaliditetom, samohrani roditelji i nezaposleni stariji od 45 godina.

Budžet za kredite socijalno ugroženim građanima još nije određen ali akcija će biti organizovana i ove godine. Socijalno ugroženi građani dobiće materijalnu pomoć i mogućnost da pokrenu vlastiti biznis.

Grad Breograd određuje budžet kojim će nezaposleni moći da raspolažu a mi im pomažemo u razvoju poslovnog plana pošto mnogi od njih već dođu sa idejom. Sa njima razvijamo tu ideju tako što prvo radimo kompletnu analizu tržišta a potom im pružamo i edukaciju za vođenje svog posla”, kaže Aleksandra Grubin, direktorka Gradskog centra za socijalno preduzetništvo.

Prošle godine akcenat je bio na socijalno ugroženim kategorijama kao što su invalidi, nezaposleni stariji od 45 godina i samohrani roditelji. Država je obezbedila sredstava za 35 korisnika programa u iznosu od 200.000 dinara.

Sekretarijat za privredu će ove godine raspisati konkurs u drugoj polovini marta ali pre toga biće održan info dan na kojem će zainteresovanima biti objašnjeno šta mogu da očekuju.

Akcija davanja kredita socijalno ugroženim građanima, kao i podsticanje samozapošljavanja traje već četiri godine. Do sada je zaposleno oko 204 građana a više od 85 % uspešno posluje.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Zastitna ograda - Zrenjaninski put ( Putnik )

Postavlja se ograda za pešake kod „Putnika“

udes kod padinske skele

Padinska Skela: Udes. Povređena tri muškarca