Prebaci se na tramni mod koji je prijatniji za tvoje oči tokom večeri.

Prebaci se na svetli mod koji je prijatniji za tvoje oči preko dana.

Menu
in

Golfere s Ade sele u Borču?

Neizvesna budućnost terena za golf smeštenih pokraj savskog jezera pa bi Golf tereni sa Ade Ciganlije mogli da budu preseljeni u Borču?! 

Nacrt plana detaljne regulacije za područje Makiša i okoline, kojim je preporučeno izmeštanje ovog sporta sa atraktivne lokacije zbog navodnog „uticaja na kvalitet podzemnih voda“, uzburkao je strasti u prestonici, a ulje na vatru je dolio predlog Generalnog urbanističkog plana kojim su golf tereni predviđeni na levoj obali Dunava.

Prema tim planovima formiraće se zone sa sadržajima za različite vidove rekreacije i sportove na vodi, pa tako i golf. Novi kompleks za palice planiran je u zoni zapadno od SRC „Borča“, odnosno od terena BSK „Borča“. A pitanje je da li srpskoj prestonici trebaju baš dva velika golf centra.

U međuvremenu, u zaštitu srpskih golfera i njihovog kompleksa na Adi Ciganliji stao je i generalni sekretar Evropske golf asocijacije Ričard Hit, koji se obratio gradonačelniku Beograda Siniši Malom, izrazivši otvorenu zabrinutost zbog najavljenog izmeštanja igrališta.

– Nekoliko važnih turnira se nalazi u zvaničnom kalendaru Evropske golf asocijacije, a svi se igraju na terenima Golf kluba Beograd na Adi Ciganliji – ističe u dopisu Ričard Hit. – Svi oni će se od ove sezone bodovati za Svetsku rang-listu, zbog čega bi zatvaranje Golf kluba Beograd i uklanjanje glavnih golf terena u Srbiji predstavljalo veliki korak unazad.

Popularnost golfa raste

U pismu čelnika Evropske golf asocijacije se napominje i veliki rast popularnosti ovog sporta u Srbiji, upravo zahvaljujući radu kluba.

Svega dva terena od devet rupa donela su povećanje registrovanih igrača u odnosu na 2006. godinu za 255 odsto, dok je impresivniji rast broja juniora – za čak 640 odsto.

Izvor: Novosti

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

  Lidl u Borči do kraja 2017. godine

  Lidl u Borči do kraja 2017. godine

  Spisak studenata za putovanje u Austriju, Nemačku, Belgiju i Holandiju

  Back to Top

  Ad Blocker Detected!

  Refresh

  Log In

  Forgot password?

  Forgot password?

  Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

  Your password reset link appears to be invalid or expired.

  Log in

  Privacy Policy

  To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website. %privacy_policy%

  Add to Collection

  No Collections

  Here you'll find all collections you've created before.