Golfere s Ade sele u Borču? - www.lobi-info.rs

Golfere s Ade sele u Borču?

2 minuta za čitanje

Neizvesna budućnost terena za golf smeštenih pokraj savskog jezera pa bi Golf tereni sa Ade Ciganlije mogli da budu preseljeni u Borču?! 

Nacrt plana detaljne regulacije za područje Makiša i okoline, kojim je preporučeno izmeštanje ovog sporta sa atraktivne lokacije zbog navodnog „uticaja na kvalitet podzemnih voda“, uzburkao je strasti u prestonici, a ulje na vatru je dolio predlog Generalnog urbanističkog plana kojim su golf tereni predviđeni na levoj obali Dunava.

Prema tim planovima formiraće se zone sa sadržajima za različite vidove rekreacije i sportove na vodi, pa tako i golf. Novi kompleks za palice planiran je u zoni zapadno od SRC „Borča“, odnosno od terena BSK „Borča“. A pitanje je da li srpskoj prestonici trebaju baš dva velika golf centra.

U međuvremenu, u zaštitu srpskih golfera i njihovog kompleksa na Adi Ciganliji stao je i generalni sekretar Evropske golf asocijacije Ričard Hit, koji se obratio gradonačelniku Beograda Siniši Malom, izrazivši otvorenu zabrinutost zbog najavljenog izmeštanja igrališta.

– Nekoliko važnih turnira se nalazi u zvaničnom kalendaru Evropske golf asocijacije, a svi se igraju na terenima Golf kluba Beograd na Adi Ciganliji – ističe u dopisu Ričard Hit. – Svi oni će se od ove sezone bodovati za Svetsku rang-listu, zbog čega bi zatvaranje Golf kluba Beograd i uklanjanje glavnih golf terena u Srbiji predstavljalo veliki korak unazad.

Popularnost golfa raste

U pismu čelnika Evropske golf asocijacije se napominje i veliki rast popularnosti ovog sporta u Srbiji, upravo zahvaljujući radu kluba.

Svega dva terena od devet rupa donela su povećanje registrovanih igrača u odnosu na 2006. godinu za 255 odsto, dok je impresivniji rast broja juniora – za čak 640 odsto.

Izvor: Novosti

Leave a Reply

Lidl u Borči do kraja 2017. godine
Prethodna priča

Lidl u Borči do kraja 2017. godine

Sledaća priča

Spisak studenata za putovanje u Austriju, Nemačku, Belgiju i Holandiju

Poslednje od Vesti