Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Golfere s Ade sele u Borču?

u Vesti od
Tara – T2

Neizvesna budućnost terena za golf smeštenih pokraj savskog jezera pa bi Golf tereni sa Ade Ciganlije mogli da budu preseljeni u Borču?! 

Nacrt plana detaljne regulacije za područje Makiša i okoline, kojim je preporučeno izmeštanje ovog sporta sa atraktivne lokacije zbog navodnog “uticaja na kvalitet podzemnih voda”, uzburkao je strasti u prestonici, a ulje na vatru je dolio predlog Generalnog urbanističkog plana kojim su golf tereni predviđeni na levoj obali Dunava.

Prema tim planovima formiraće se zone sa sadržajima za različite vidove rekreacije i sportove na vodi, pa tako i golf. Novi kompleks za palice planiran je u zoni zapadno od SRC “Borča”, odnosno od terena BSK “Borča”. A pitanje je da li srpskoj prestonici trebaju baš dva velika golf centra.

Zanimljivo:  Bivši učenik PKB škole otkriva lekove i osvaja zlatne medalje u boksu

U međuvremenu, u zaštitu srpskih golfera i njihovog kompleksa na Adi Ciganliji stao je i generalni sekretar Evropske golf asocijacije Ričard Hit, koji se obratio gradonačelniku Beograda Siniši Malom, izrazivši otvorenu zabrinutost zbog najavljenog izmeštanja igrališta.

– Nekoliko važnih turnira se nalazi u zvaničnom kalendaru Evropske golf asocijacije, a svi se igraju na terenima Golf kluba Beograd na Adi Ciganliji – ističe u dopisu Ričard Hit. – Svi oni će se od ove sezone bodovati za Svetsku rang-listu, zbog čega bi zatvaranje Golf kluba Beograd i uklanjanje glavnih golf terena u Srbiji predstavljalo veliki korak unazad.

Popularnost golfa raste

U pismu čelnika Evropske golf asocijacije se napominje i veliki rast popularnosti ovog sporta u Srbiji, upravo zahvaljujući radu kluba.

Zanimljivo:  Prestigli Kaluđericu! Nelegalna gradnja u Borči na svakom ćošku

Svega dva terena od devet rupa donela su povećanje registrovanih igrača u odnosu na 2006. godinu za 255 odsto, dok je impresivniji rast broja juniora – za čak 640 odsto.

Izvor: Novosti

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh