in

Francuski triler „Crna Reka“ sutra stiže u domaće bioskope

Nakon veoma uspešnog prikazivanja na ovogodišnjem FEST-u, u domaće bioskope stiže francuski triler Erika Zonke sa Vensanom Kaselom u glavnoj ulozi. 

„Crna Reka“ je svojevrsni povratak reditelja Erika Zonke u art house vode, Napisao je scenario za ovaj neo noir film na osnovu knjige izraelskog pisca Drora Mišanija.

Slučaj nestanka tinejdžera Denija, poveren je istrošenom detektivu i alkoholičaru (Vincent Cassel). On se posvećuje istrazi u cilju pronalaska momka, iako ne brine o sopstvenom sinu tinejdžeru koji se upliće u trgovinu narkoticima. Denijev bivši nastavnik postaje neobičajeno zainteresovan za ovaj slučaj i nudi svoju pomoć detektivu.  

Ova priča donosi nekada težak, a nekada brutalan odnos roditelja i dece, prikazan kroz zamršenu mrežu lažnih tragova isprepletanih sa zlostavljanjem i nasiljem. Priča se bavi veoma osetljivim temama, koje ujedno prikazuju i najgora nedela čovečanstva: incest i ubistvo. Želeo sam da skrenem pažnju na ove užase koristeći fikciju kako bi publiku doveo do ivice terora, a ipak je zadržao podalje od još užasnije istine. – izjavio je Zonka. 

Nestanak trinaestogodišnjeg dečaka pokreće lavinu događaja koje otvaraju brojna pitanja savremenog društva kao što su odnosi u porodici, u školi i proces odrastanja u društvu u kakvom živimo. Prema rečima Zonke on se i odlučio za ovaj žanr i za ovu tematiku upravo zbog toga što kroz ovu temu najbolje može da oslika brutalnost savremenog društva.

Prema komentaru Hollywood reportera, ovaj film koji je toliko noir, da ćete možda poželeti da ga gledate sa upaljenim svetlom!

Film u domaće bioskope stiže u distribuciji Fame Solutions.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Ulični prodavci oko pijace u Borči prave buku i prljavštinu

    Predstava „Nezvani gost“ besplatno u CK „Vlada Divljan“