in ,

Elektronsko zakazivanje za upis u prvi razred od 28.maja

Elektronsko zakazivanje za testiranje i upis dece u prvi razred osnovne škole u Srbiji počinje 28. maja, najavilo je Ministarstvo prosvete.

Ministarstvo i Kancelarija Vlade Srbije za informacione tehnologije i elektronsku upravu pripremili su nove procedure upisa dece u prvi razred osnovne škole za školsku 2020/2021. godinu.

Na portalu e-Uprava od 28. maja biće omogućeno e-zakazivanje termina za upis i testiranje budućih učenika prvog razreda.

Usluga e-zakazivanje termina za upis i testiranje biće dostupna do 10. jula.

Preko aplikacije e-Upis izvršiće se upis učenika u školu, kao i povlačenje neophodnih dokumenata iz matične knjige rođenih, evidencije prebivališta i iz IZIS-a o obavljenom lekarskom pregledu.

Roditelji, staratelji i zakonski zastupnici prilikom upisa deteta u školu ne treba da donose nijedan dokument, jer će svi podaci biti pribavljeni po službenoj dužnosti elektronskim putem.

Izuzetno, ako je lekarski pregled obavljen pre 16. marta ili ako je obavljen kod privatnog lekara, roditelj dostavlja školi lekarsko uverenje.

Upis učenika u prvi razred osnovne škole, u skladu sa zakazanim terminima, obavlja se od 1. juna do 20. jula. Posle upisa u školu, istog dana u zakazanom terminu psiholog, odnosno pedagog škole testiraće učenika.

Od 1. aprila roditelji mogu da elektronskim putem preko portala e-Uprava iskažu interesovanje za upis deteta u prvi razred u nekoj određenoj osnovnoj školi.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Danas se odlučuje da li će biti novih pooštrenih mera u cilju zaštite od korone

    U Glogonjskom kabal visi sa zgrade, u blizini si igraju deca, nadležni ne reaguju