in

EKO dvorištance u Borči organizuje Festival energetske efikasnosti, neko će osvojiti i solarni panel

EKO dvorištance, prvi ekološko kulturni centar u regionu, koji se inače nalazi u Borči, organizuje tokom predstojećeg vikenda Festival energetske efikasnosti pod sloganom Budućnost je sada.

Festival energetske efikasnosti pod sloganom Budućnost je sada održava se 23. i 24. novembra kako bi promovisao koncept održivog stila življenja. 

EKO dvorištance nalazi se u Borči na adresi Zrenjaninski put 153b, nedaleko od „Putnika“, a ulaz na festival je besplatan.

Na festivalu će učestvovati fakulteti Beogradskog univerziteta, kao i srednje škole, koje će predstaviti svoje projekte.

U subotu 23. novembra, u 16.00 časova, biće izvedena i monodrama Nikola Tesla ili prilagođavanje anđela, u izvođenju autora i dramskog umetnika Ljubivoja Tadića.

Posetioci će imati priliku da saznaju kako funkcionišu solarni sistemi za proizvodnju električne i toplotne energije, kotao na pelet, toplotna pumpa, led rasveta. Biće predstavljeni i ekološki materijali za održivu, odnosno ekološku gradnju.

EKO dvorištance ima za cilj da podigne svest populacije o temama održivog razvoja u koje spadaju organska poljoprivreda, energetska efikasnost, obnovljivi izvori energije, zelena gradnja, održiva arhitektura, kultura, zabava i sport.

Festival su podržali Ministarstvo zaštite životne sredine i Opština Palilula, a organizatori su Udruženje građana “Probudimo svest” i Open mind agency.

Najsrećniji posetilac dobiće na poklon solarni panel.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    I danas prekinuto grejanje zbog povoljnih vremenskih uslova

    Manje od dve nedelje do početka izgradnje doma zdravlja u Borči