in

„Arčibald Rajs – Čujte Srbi“ večeras u Borči u Organizaciji „Eko dvorištanceta“

Večeras u 20.00 časova odigraće se prvo kulturno dešavanje u organizaciji „Eko dvorištanceta“. U pitanju je monodrama „Arčibald Rajs – Čujte Srbi“, kao obeležavanje stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata.

Monodrama će se odigrati u prostoru kafea Libero na Zrenjaninskom putu , jer Eko dvorištance je još uvek u fazi izgradnje. A podsećamo, sve je nastalo kao inicijativa sugrađana iz Borče, koji su odlučili da očiste divlju deponiju i umesto nje kreiraju prostoru za kulturna dešavanja.

Kompletan prostor Eko dvorištanceta biće od ekoloških materijala, energetski efikasan i potpuno automatizovan. Svi ugrađeni proizvodi pokretaće se putem aplikacija na mobilnom uređaju.

Posla ima mnogo, a nas je malo. Zvanično otvaranje Eko dvorištanceta planirano je na proleće. Do tada ćemo povremeno organizovati kulturna dešavanja kao uvod u kulturni život u Borči. 

– objašnjavaju iz ove inicijative

Nakon otvaranja koje nas očekuje na proleće, u Eko dvorištancetu će se svakoga vikenda održavati mini festivali kulture. Kako kažu, možemo očekivati pozorišne predstave, radionice i predavanja za decu, akustične koncerte džeza, bluza, klasične i rok muzike.

Ljubivoje Tadić

Monodrama „Arčibald Rajs – Čujte Srbi“ nastala je po istoimenoj knjizi Arčibalda Rajsa. Večeras od 20.00 časova u kafeu Libero u Borči, izvodi je glumac Ljubivoje Tadić. Cene ulaznica za ovaj događaj su 300 dinara.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Inicijativa „Mame su zakon“ najavila novi protest u subotu

    Leva obala zabelela, uskoro jače padavine, grejanje 24 časa