in

Na Zrenjanincu povređen pešak. U Kotežu sudar

  • Tokom noći dogodila su se dva saobraćajna udesa u kojima su povređene dve osobe – na Zrenjanincu kod Borče i na putu za Kotež, izjavila je portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

  • U udesu oko 22 h na Zrenjaninskom putu kod Borče došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je povređena žena (30) pešak. Prevezena je u KBC Zvezdara gde su konstatovane povrede potkolenice i kolena.

Na putu za Kotež oko 23 h u sudaru dva vozila povređen je muškarac starosti oko 58 godina. Prevezen je u Urgentni centar gde su mu konstatovane povrede stomaka i sumnja se da mu je pukla slezina, istakla je Nada Macura.

Pešaci i vozači, OPREZ!

Pre nekoliko dana takođe na Zrenjaninskom putu devojčica starosti oko 12 godina, pešak, zadobila je nagnječenje levog stopala. Zbrinuta je na licu mesta i transportovana u Institut za majku i dete.

Zastitna ograda - Zrenjaninski put ( Putnik )

U Beogradu u proseku gine pet pešaka mesečno a nikakve mere za bezbednost istih se ne preduzimaju. Kompleten Zrenjaninski put od Padinske Skele do Pančevečkog mosta crna je tačka, dok je pretrčavanje istog samo jedan od razloga zbog kojih mnogi gube život.

Jezivi podatak kaže da su u prošloj godini u saobraćajnim nesrećama u našoj zemlji poginule 643 osobe a da je povređeno njih 18.444. Najviše su ginuli vozači i pešaci a zatim putnici u vozilima i biciklisti.

Uprkos brojnim apelima stručnih službi da vozači preduzmu sve mere zarad povećane bezbednosti broj saobraćajnih nesreća se ne smanjuje a broj žrtava se, nažalost, povećava. Zato savetujemo svim učesnicima u saobraćaju da obrate pažnju i poštuju saobraćajne propise.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. A jedno mi nije jasno,swi ste toga swesni… zasto jednostawno nepostawite da pesacki prelaz bude kod autobuskih stanica… gde pesaci godinama prelaze ulicu,tj,pretrcawaju je.. a niko od pametnih da stawi prst na celo i da tako nesto izwedu. wec stawljate ogradu,bacanje para..i prawljenje debilizma..

Auto-put od mosta Zemun - Borča do Zrenjanina - 28.03.2014.

Autoput od mosta Zemun-Borča do Zrenjanina

Otvaranje Idea Super u Borči 10. aprila 2014

Otvaranje supermarketa „Idea super“ u Borči 10. aprila