in

Dunav zagađen u blizini budućeg mosta Borča – Zemun

U Dunavu kod Pančevačkog mosta upecan som težak 16,5 kilograma

Sve nadležne gradske službe: vodoprivredna inspekcija i predstavnici JKP Beogradvode od sinoć rade na ispitivanju slučaja ispuštanja „zagađujuće“ materije u Dunav, oko 100 metara nizvodno od budućeg mosta Zemun-Borča.

U saopštenju Sekretarijata za komunalne i stambene poslove stoji da su uzorci poslati na analizu i javnost će rezultate saznati čim budu dobijeni.

Za sada nije primećeno bilo kakvo uginuće ribe u Dunavu, što bi bio bitan pokazatelj ugroženosti vode ove reke, odnosno ugoženosti životne sredine.

Materija koja je ispuštena u Dunav međutim, ima izuzetno neprijatan miris koji podseća na razređivače. Činjenica da se na površini vode nije formirala mrlja govori, pak da se ne radi o nafti.

Inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da se u ovom slučaju ne radi ni o kakvom kvaru na instalacijama, već da je u pitanju ispuštanje zagađujuće materije kroz kolektor.

Inspekcijski pregled je i dalje u toku, ali će više moći da se otkrije tek nakon praznika, jer većina privrednih subjekata čija postrojenja moraju biti predmet inspekcijskog nadzora već sada zbog predstojećih praznika ne radi.

U ispitivanje slučaja uključeni su i nadležni republički organi i Rečna inspekcija.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Đilas obećava akcije, direktor PKB-a demantuje

    Dostavljena tužba protiv PKB-a

    Vrbica deciji praznik - Crkva svetog Nikolaja u Borči

    Vrbica u Crkvi svetog oca Nikolaja u Borči