in

Dostavljena tužba protiv PKB-a

Đilas obećava akcije, direktor PKB-a demantuje

Protiv Poljoprivredne korporacije Beograd dostavljena je tužba Privrednom sudu u Zrenjaninu zbog predaje poseda u državnu svojinu i naknadu štete.

Republičko javno prvobranilištvo u Zrenjaninu dostavilo je tužbu protiv PKB-a zabranivši ulazak dotične korporacije na parcele poljo-privrednog zemljišta u ataru Čente.

Privremena zabrana se odnosi i na radnike koji su zaposleni u PKB-u kao i na ulazak poljoprivrednom mehanizacijom na zemljiste. Zabranjena je bilo kakva eksploatacija zemljista do okončanja parnice.

U tužbi je navedeno da dotična korporacija nakon prestanka prava korišćenja zemljišta, kao ni posle opomene pred tužbu, nije zemljište predala Ministarstvu poljoprivrede koje je po zakonu ovlašćeno i zaduženo za zaštitu.

PKB smatra da su oni legitimni korisnici zemljišta u Čenti jer su jedini držalaci po ugovoru još iz 2009. godine. Predmetno zemljište na teritoriji Čente i Perleza, koje PKB koristi već 40 godina, deo je njegovog kapitala i ne može biti predmet licitacije, ni davanja u zakup. Ali, pozivajući se na svoju fleksibilnost, prihvatiće bilo kakvu odluku Vlade Srbije.

Privredni sud u Zrenjaninu doneo rešenje kojim je odbijena tužba Poljoprivredne korporacije “Beograd” protiv grada Zrenjanina i Republike Srbije zbog navodnog ometanja državine na 1.500 hektara zemljišta.

PKB je izgubio spor koji je vodio protiv grada Zrenjanina zbog toga što je 1.500 hektara zemljišta, na koje PKB polaže pravo, izdato u zakup poljoprivrednicima.

Poljoprivrednici koji su zakupili pomenuto zemljište od jesenas pokušavaju da uđu u posed, ali ih u tome sprečavaju radnici PKB. Epilog priče tek sledi…

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Na liniji 95 napadnuta kontrolorka BusPlusa 26-04-2013

    U autobusu na liniji 95 napadnuta kontrolorka BusPlusa

    Dunav zagađen u blizini budućeg mosta Borča – Zemun