Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Zaprašivanje komaraca iz aviona - Borča - 02-03 avgust 2013

DOČEKALI SMO: Zaprašivanje komaraca iz aviona!

u Servisne informacije od

Zbog opasnih virusa među komarcima Zavod za biocide odlučio je da upotrebi staru i “zabranjenu” metodu zaprašivanja komaraca – avionima iz vazduha.

Zavod za biocide prošlog leta poslušao je preporuku Evropske unije da se suzbijanje komaraca ne vrši iz aviona, jer je ovakav način uništavanja insekata opasan po životnu sredinu.

Ipak, kako kažu iz ove ustanove, ove godine, zbog opasnosti od virusa Zapadnog Nila i bolesti kvrgave kože kod goveda, zaprašivanje iz vazduha je jedino rešenje.

Naredno prskanje iz aviona je planirano za utorak od 18 časova na Paliluli, u Grockoj, Čukarici i u Obrenovcu, ukoliko vremenske prilike budu dozvolile.

– Brojnost komaraca je ove sezone pod kontrolom, ali imajući u vidu potencijalne opasnosti, nekada je neizbežno – kaže Branislav Pešić iz Zavoda za biocide.

Zanimljivo:  Velike gužve na Pančevačkom mostu, ka centru grada

– Ne zaprašuje se u gradskoj sredini, već u priobalju. Na opštinama koje su u planu za naredno prskanje, iz aviona će biti tretirani potezi pored reka.

Za zaprašivanje se koriste jednomotorni avioni kojima je zabranjeno letenje iznad naselja, više o tome možete pročitati “Zašto nema zaprašivanja iz aviona“.

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Servisne informacije

Idi na Vrh