in

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Koteža

Dobrovojno vatrogasno društvo iz Koteža
Dobrovojno vatrogasno društvo iz Koteža

Dobrovojno vatrogasno društvo iz Koteža osnovano je davne 1981. godine od strane članova civilne zaštite, a danas broji oko 20 aktivnih članova i 70-ak pomažućih.

Dobrovoljno vatrogasno društvo, poznato po brojnim nagradama osvojenim na raznim takmičenjima, verovali ili ne, postoji i u Kotežu.

Ne bave se gašenjem požara već preventivnom zaštitom, obukom odraslih, radnika ali i dece. Uvek su tu da pruže ruku kada krene po zlu, pa su i za vreme poplava uspeli da bar malo sačuvaju Kotež.

Naši vatrogasci aktivisti odazvali su se akciji pomoći i krenuli u akciju. Pumpe su na terenu radile od 18 do 20 h, a naši radnici bili su angažovani“, kaže Teša Ilić, član DVD „Kotež“ od 1993. godine.

Dobrovojno vatrogasno društvo iz Koteža Dobrovojno vatrogasno društvo iz Koteža Dobrovojno vatrogasno društvo iz Koteža Dobrovojno vatrogasno društvo iz Koteža Dobrovojno vatrogasno društvo iz Koteža Dobrovojno vatrogasno društvo iz Koteža

 

Tokom svog aktivnog postojanja, učestvovali su na skoro svim takmičenjima gde su pokazali zavidne rezultate. Poslednji uspeh ostvario je podmladak DVD „Kotež“ koji je osvojio prvo mesto na gradskom takmičenju, u kategoriji gašenja ručnom pumpom brentačom.

DVD „Kotež“ osnovano je 1981. godine, kada je brojalo oko 100 članova, učenika škole „Vasa Pelagić“, a danas ima oko 20 aktivnih i 70 pomažućih. 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Zbog čišćenja vodovodne mreže, voda na levoj obali bila narušenog kvaliteta

    Zbog čišćenja vodovodne mreže, voda na levoj obali bila narušenog kvaliteta!

    Gradsko veće otvorilo vrata građanima