in

Dobili smo još jedan semafor na Zrenjaninskom putu

Saobraćaj na Zrenjaninskom putu funkcioniše besprekorno, nov asfalt, dobro obeležen, betonske ograde sa katadiopterima, zeleni talas, pasarele na frekventnim mestima, stoga novi semafor neće biti nikakav problem. 

Sve ovo bi bilo lepo samo kad bi bilo istinito, međutim nije. Zato će novi semafor samo dodatno usporiti saobraćaj na najprometnijoj saobraćajnici.

Naime, pre par dana je otvorena betonska ograda kod „Rode“ i na tom mestu postavljen je novi semafor na Zrenjaninskom putu.

Ukoliko želimo biti iskreni i pošteni otvaranja ograde je potrebno uraditi na još nekoliko mesta, što bi onda značilo još novih semafora. Ali to nije rešenje zar ne?

Na primer: Ako želite iz ulice Popova bara 102 krenuti ka gradu to ne možete učini, već morate skrenuti ka Borči i onda na prvoj raskrsnici ući u nasalje i napraviti krug.

Ovo je u teoriji, u praksi znači polukružno okretanje kod „Putnika“, što naravno nije dozvoljeno, a neretko i preko pešačkog prelaza.

Sekretarijat za saobraćaj je već doneo odluku da postavi novi semafor čim su isti već instalirani. Sada se nadamo da su razmišljali korak unapred i da će ukloniti postojeći samo 100 metara dalje i izmestiti stajalište „Mokri Sebeš“.

Ovim potezom bi se rešio decenijiski problem sa stajalištem „Mokri Sebeš“ dok bi broj semafora ostao isti.

Ukoliko nisu, obratićemo se Sekretarijatu za saobraćaj povodom novog semafora i predloga za izmeštanje stajališta, ali pre toga želimo da pitamo sugrađane šta misle o tome, zato vas pozivamo da učestvujete u ANKETI: Predlog da se izmesti stajalište „Mokri Sebeš“.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

9 Comments

 1. mislim da je mnogo bolje resenje bilo da je betonska ograda otvorena 30 metara dalje kako bi stanovnici naselja Popova bara i Dragaceva mogli da se ukljuce na Zrenjaninac odnosno skrenu ka gradu a ne da idu do Putnika

 2. Ma ovo stvarno vise nema smisla, od kada se predje most do skretanja za Borcu ima sigurno 7 semafora. A onda kada udjem u Borcu do stana imam 10 lezecih policajaca.
  Razumem da ljudima treba omoguciti da se negde okrenu, ali ne moze svaka ulicica koja ulazi na Zrenjaninski put da ima i mesto za promenu smera, ko hoce da se vozi kolima treba malo i da kruzi, to je uvek tako.
  Mada, da budemo iskreni, ovo je uradjeno jer je Roda trazila, njima utice na promet ta nemogucnost da se musterija odmah ukljuce u smer ka gradu.

 3. Roda je sakupljala potpise za peticiju o izmeštanju autobuske stanice i otvaranje betonske ograde, očigledno su uspeli.
  Što se tiče Zrenjaninskog puta jedino pravo rešenje su kružni tokovi na svim važnijim raskrsnicama!

 4. Roda dobije novi semafor a stanovnici Popove Bare kod Sebeske reke 26 godina cekaju na izmestanje semafora koji se nalazi kod kanala Sebes na jedino logicno mesto,na raskrsnicu kod nekadasnje pecenjare.

  • Okrenuo sam se par puta dok je policija bila ispred pekare i kontrolisala saobraćaj. Nikada me nisu zaustavili. Tu ne postoji zabrana. Na žalost, kod nas je problem što ne poznajemo dovoljno saobraćajne propise a još manje ih poštujemo.

 5. Od mosta do putnika ima 13, sa ovim novim 14 semafora!!!!!!! Resenje bi bilo da se stanica izmesti bar kod rode i da se semafor kod stanice mokri sebes ukine. Ovako se dobija situacija da na 50 metara imamo semafor! Vi ste LOBI, izlobirajte to!!!! Imate podrsku od pratilaca sigurno!!!

 6. Ovi semafori mogu da upotpune sliku saobracajne Borce. Naselje semafora i lezecih policajaca!!!! Od pijace u centru 2 do skole Stevan Sremac ladno predjes preko 14 lezecih. Na putu koji je kraci od 2 kilometra.. Borcanci trose vise goriva nego Arapi.

 7. Vama što od pijace do škole Stevan Sremac idete kolima preporučujem bicikl sa korpom. Manja gužva, zdravije, manje parking mesta. Kolima samo kad moraju džakovi i svi zadovoljni. Ali ovo sa semaforom je stvarno bezobrazluk, hajde da je zbog stanara, nego zbog RODE??? Pa ne može nečiji profit da bude ispred opšteg interesa, ja ne kupujem u tom marketu, kao ni desetine hiljada građana. Još se dodatno stimuliše da se u tu prodavnicu ide kolima. Mislim da su sad stvarno preterali. Lobisti, dajte organizujte peticiju, ovo ne sme da prođe…

ANKETA: Predlog da se izmesti stajalište „Mokri Sebeš“?

Otvoren 42. Međunarodni sajam pčelarstva „Tašmajdan 2016“