in

Do danas 31 oboleli od Korona virusa, do sada testirano 214 osoba

U Republici Srbiji je do danas, 13. marta i ro do 08.00 časova jutros, registrovan ukupno 31 potvrđen slučaj COVID 19. Do sada je u u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano ukupno 214 osoba.

Jedan pacijent zaražen novim korona virusom, koji leži u KC Vojvodina, ima težu kliničku sliku bolesti i nalazi se na odeljenju intenzivne nege, ostalih 18 imaju lakšu kliničku sliku bolesti u stabilnom su stanju i dobro se osećaju, kaže direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS Goran Stevanović.

Podseća da svi građani koji su bili u kontaktu sa obolelom osobom ili dolaze iz područja koje su pod intenzivnom transmisijom virusa, kao što je Italija, a imaju simptome koji ukazuju na zarazu, treba da se jave nadležnom epidemiologu.

“Simptromatologija koja bi bila indikacija za pregled je visoka temperatura, intenzivan kašalj, bolovi u grudima, otežano disanje”, pojasnio je Stevanović.

Napominje da osobe koje imaju simptome respiratorne infekcije, prehlade, treba da ostanu kod kuće, ali da budu u stalnom telefonskom kontaktu sa epidemiološkom službom ili svojim nadležnim lekarom.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    U narednih mesec dana jednokratna pomoć svim penzionerima

    Bivši radnici PKB-a i danas protestuju na Andrićevom vencu (FOTO + VIDEO)