in

Đilas posetio Kovilovo i obećao akcije PKB-a. Direktor demantuje

Đilas posetio Kovilovo i obećao akcije, direktor PKB-a demantuje - 20.02.2014

Dragan Đilas posetio je naselje na levoj obali Dunava Kovilovo i rekao da bi PKB bi trebalo da bivšim i sadašnjim radnicima podeli 10 % akcija. Dragiša Petrović, direktor PKB-a, iznenađen je što se nude besplatne akcije.

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas posetio je Kovilovo i domaćinstvo porodice Vasiljević čije dve generacije rade u PKB-u.

  • Dragan Đilas je kazao da Poljoprivredni kombinat Beograd ne bi trebalo privatizovati i da 10 % akcija tog preduzeća treba da bude podeljeno bivšim i sadašnjim radnicima- prenosi novinska agencija „Beta“.

Međutim, Dragiša Petrović je iznenađeno reagovao na informaciju o podeli akcijama radnicima
„Kao direktor PKB Korporacije iznenađen sam da se danas nude besplatne akcije radnicima. Kompaniju smo zatekli u velikim dugovima koji su iznosili skoro 10 milijardi dinara”, istakao je on za „Novosti“.

Petrović je rekao da se to verovato moglo sprovesti u prethodnom periodu kada je doneta odluka o isplati bonusa menadžmentu PKB Korporacije.

„Bonus je trebalo da bude isplaćen u situaciji ugrožene likvidnosti preduzeća“, podsetio je Petrović u pisanoj izjavi i dodao da je, „zahvaljujući zahtevu Privremenog organa odluka o bonusima ukinuta.“

Petović je naglasio da je PKB korporacija od 31. oktobra 2013. godine imala skoro milijardu dinara neplaćenih dospelih obaveza a u ovoj godini kompanija je bankama trebalo da plati oko 12 miliona evra, dok za poreze i doprinose duguje čak 600 miliona dinara.

„Naša trenutna preokupacija je konsolidacija i unapređenje poslovanja PKB korporacije, izmirenje zatečenih obaveza prema poveriocima, kao i dalji razvoj kompanije“, zaključio je Petrović.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Obrenovčani neće da žive u fekalijama u kojima građani Krnjače žive decenijama

Haos u Krnjači: Fekalne baruštine opasne po zdravlje

Taksi od Borče do aerodroma jeftiniji 30 %