in

Deca OŠ „Stevan Sremac“ nisu otrovana hranom iz pekare

Deca OŠ Stevan Sremac nisu otrovana hranom iz pekare - 2014

Sanitarna inspekcija i Gradski zavod za javno zdravlje završili su analize koje pokazuju da đaci iz Osnovne škole „Stevan Sremac“ nisu otrovani hranom iz pekare „Vir“ a uzrok verovatno nije bio ni „Koko sokić.“

Nedelju dana nakon što je 14 đaka iz OŠ „Stevan Sremac“ smešteno u bolnicu zbog stomačnih tegoba, inspekcija je uradila analize koje pokazuju da nije u pitanju hrana iz pekare „Vir“.

Ustanovljeno je da dotična pekara ispunjava sve sanitarne uslove za rad te ne snosi nikakvu odgovornost za trovanje đaka.

„Ništa nije dovedeno u vezu sa uzročnikom neke bakterije. Čekamo još rezultate briseva ali zasad smo sigurni da nije u pitanju nikakav sok”, objašnjavaju iz Sanitarne inspekcije.

Podsećamo, 14 mališana iz Osnovne škole „Stevan Sremac“ u Borči žalilo se na stomačne tegobe i zbrinuto u Institutu za majku i dete, Dečjoj bolnici „Olga Dedijer“ i Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Na teren su odmah izašli sanitarni inspektori i doneli rešenje o privremenoj zabrani rada iznajmljenog objekta pekare “Vir”, koji se nalazi u školi – pekare za koju se sumnja da je izvor zaraze.

Sumnja više ne postoji – nije pekara “Vir”, a inspekcija još uvek traga za uzrocima stomačnih tegoba dece OŠ „Stevan Sremac” u Borči.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Vrtići na levoj obali prebukirani

    Vrtići na levoj obali prebukirani

    EDB najavio isključenje struje u Borči i Krnjači

    EDB najavio isključenja struje u Borči i Krnjači