in

Danas otvoren parkić u Centru I u Borči

Danas otvoren dečji parkić koji je opština izgradila u Centru I u Borči, između ulice Sonje Marinković i Ličke ulice, na prostoru od 250 metara kvadratnih sa različitim sadržajima za igru i rekreaciju.

Na otvaranju je prisustvovao predsednik opštine Aleksandar Jovičić koji je istakao da je Borča dobila dečje igralište na koje su građani čekali deset godina.

On je naveo da je Opština Palilula izdvojila 25 miliona dinara za dečja igrališta u ovoj godini i da će pored ove lokacije, takođe, u Borči kod stadiona BSK izgraditi još jedno dečje igralište, zatim u Višnjici, Višnjičkoj banji, Krnjači i u Kotežu.

– Pored toga izdvojili smo i pet miliona dinara za rekonstrukciju već postojećih dečjih igrališta koja su izgrađena u prethodnom periodu – dodao je prvi čovek Palilule.

Stop vandalizmu

Prvi čovek opštine se posebno osvrnuo na vandalizam koji pojedinci ispoljavaju rušenjem i uništavanjem rekvizita u novoizgrađenim parkićima (NAŠA SRAMOTA! Uništena nova teretana u Centru 2)

– Mi ćemo nastaviti da ulažemo novac i da adaptiramo prostore za našu decu, ali ono što mene plaši kao predsednika opštine je to, što je na delu vandalizam. Kao što vidite preko noći, za dva dana već su uspeli da unište ovaj koš koji se nalazi u parkiću – rekao je Jovičić.

Poručio je da se vandalizam neće trpeti i da će lokalna samouprava u saradnji sa policijom, na rušenje odgovoriti pojačanom kontrolom od strane i komunalne i redovne policije.

– Svi oni koji budu uništavali dečja igrališta, sportska igrališta i sve ono što je deci neophodno da bi rasla i da bi provodila svoje vreme na najbolji mogući način, biće sankcionisani – naglasio je Jovičić i dodao:

Opština će u budućnosti gledati da za najmlađe sugrađane obezbedi što više ovakvih lokacija i da će u 2018. godini izdvoji još više sredstava za ovu namenu.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Pretok, Mali Zbeg, Crvenka i delovi Krnjače danas bez struje

Danas je Vidovdan, dan srpskih junaka svetih mučenika 2014

Danas je Vidovdan, dan Svetog velikomučenika kneza Lazara i svetih srpskih mučenika