Danas konačno zaprašivanje komaraca na levoj obali - www.lobi-info.rs

Danas konačno zaprašivanje komaraca na levoj obali

1 minut za čitanje
1

Zbog obilnih padavina u prethodnom periodu došlo je do porasta vodostaja Save i Dunava čime su se stvorila nova i velika staništa za larve komaraca. Sugrađani sa leve obale to najbolje osećaju.

Ove padavine su stvorile i puno mikro lokaliteta u šumama i šumskim kompleksima odakle izlazi veliki broj komaraca, a mogućnosti za tretman su ograničene i iz tog razloga se ti lokaliteti svakodnevno tretiraju – rekla je Dragana Despot, direktorka Zavoda za biocide.

Kako ističu iz ovog gradskog preduzeća, svih 26 ekipa, odnosno pun kapacitet Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju je na terenu, a biće i u narednom periodu kako bi se u potpunosti izvršilo suzbijanje komaraca.

Imajući u vidu da je sada dominantna populacija komaraca iz roda Aedes koji na teritoriji Beograda ne prenose nikakave zarazne bolesti nema razloga za zabrinutost.

Danas će se sprovesti zaprašivanje sa zemlje na levoj obali Dunava, kao i opštini Stari grad. U subotu će se prema potrebi i rezultatima monitoringa raditi dodatni tretmani.

1 Comment

  1. Ovi iz biocida izgleda iznenadjeni komarcima ko putari sa snegom u januaru. Bez zaprasivanja leve obale iz aviona nista…

Leave a Reply

Prethodna priča

Nećemo dočekati zaprašivanje komaraca iz vazduha

Sledaća priča

Muke putnika iz Besnog Foka, Dunavca i Vrbovskog zbog neredovnih polazaka

Poslednje od Društvo