in

Danas Borčanci dočekuju neporažene Nišlije

BSK Borča

BSK Borča i Radnički sastaju se sastaju danas u okviru 22. kola Jelen Superlige, a trener Borčanaca ne očekuje lak posao. U prvom delu sezone Radnički je pobedio na Čairu sa 4:1.

„Kada bih rekao da je Radnički iz Niša najteži protivnik u dosadašnjem delu sezone, to bi bio pleonazam. Osvojili su 16 bodova, imaju samo jedan remi i pet uzastopnih pobeda, uz samo jedan primljen gol. Sve su to veliki podaci o njima. Najteže je praviti dobar rezultat u kontinuitetu. Oni su to uspeli ovog proleća i ja im na tome iskreno čestitam“, kaže Milošević, trener BSK-a.

Apsolutni hit drugog dela sezone je niški Radnički sa remijem i pet uzastopnih pobeda koje su ga od kandidata za ispadanje lansirale u borbu čak i za mesto u evropskom takmičenju naredne sezone. Ako ekipa Saše Mrkića danas savlada i BSK u Borči, oboriće rekord generacije iz 1976. godine u čijem su vlasništvu šest vezanih trijumfa u elitnom rangu. Podvig Nišlija je utoliko veći ako se uzme u obzir da ekipa zimus nije išla na pripreme zbog nemaštine u klubu.

„Čeka nas nov izazov, treća utakmica za sedam dana. BSK je jak protivnik, organizovan klub sa tradicijom i neće nam biti lako. Naš cilj je da nastavimo niz dobrih rezultata i igara. Niš zaslužuje da ima jak Radnički“, rekao je Saša Mrkić, trener Radničkog.

Preostali mečevi Jelen Superlige, 22. kolo

Subota
OFK Beograd – Javor 15.30
Spartak – Radnički 1923 15.30
Jagodina – Rad 15.30
Donji Srem – Novi Pazar 15.30
BSK – Radnički Niš 15. 30

Nedelja
Smederevo – Crvena zvezda 15.00
Hajduk – Sloboda 15.30
Partizan – Vojvodina 19.00

I trener BSK-a je oprezan, „Ne želimo nikoga da potcenimo, ali ni da precenimo. Hoćemo da poboljšamo bodovni saldo i na to nas obavezuju naše ambicije. Pokazali smo da sazrevamo kao ekipa i da umemo da prikažemo kvalitetan fudbal kada za to postoje uslovi“, kaže Milošević.

Izgleda da obe ekipe ciljaju na pobedu, što može značiti samo jedno a to je da nas danas očekuje lep fudbalski dan u Borči.

Pobedi nad Radničkim nada se i fudbaler BSK Borče Mile Savković, koji je izjavo, „Uradićemo sve da zaustavimo nalet Radničkog, upišemo tri boda i tako olakšamo put ka našem cilju, a to je opstanak u Superligi“.

Trener BSK poziva sve da dođu na utakmicu i nada se da će tribine na “Vizelj parku“ konačno biti punije.

BSK Vizelj „Pored bodova i opstanka, veliki motiv i cilj mi je da uspem da sa igračima povećam broj gledalaca u Borči. To ćemo uspeti jedino ukoliko na svakoj utakmici budemo bili borbeni, ambiciozni i pružali kvalitetne partije, praćene dobrim rezultatima. Voleo bih da doživim da ovde tribine budu ispunjene u velikoj meri“, rekao je Milošević.

Utakmica BSK Borča – Radnički počinje u 15:30 časova na Vizelj parku.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Besplatno odnošenje kabastog smeća

    Uklanjanje kabastog smeća tokom vikenda

    UŽIVO: BSK Borča – Radnički Niš 2:1