in

Da li se đaci vraćaju u škole u septembru ili se nastavlja učenje na daljinu?

Novi talas i povećanje broja obolelih od virusa COVID 19 možda će odložiti i septembarski povratak u škole. Razmatra se mogućnost da osnovci i srednjoškolci i u novoj godini nastave sa učenjem na daljinu.

Još uvek nema zvanične odluke po ovom pitanju, ali uveliko se snimaju novi video časovi i materijali, kako bi sve bilo spremno ukoliko se ovaj scenario desi.

Ni u Ministarstvu prosvete ne isključuju ovu mogućnost i uveliko diskutuju o nastavku onlajn nastave, a ova tema mogla bi da dođe i na dnevni red Republičkog štaba za suzbijanje COVID 19. 

Vlada mišljenje da je tokom vanrednog stanja uspostavljena dobra platforma koja će omogućiti i nastavnicima i učenicima da rade od kuće.

Najveća problematika vezana je za mlađe osnovce, od prvog do četvrtog razreda, jer oni ne mogu da provode mnogo vremena sami kod kuće, a roditelji su se vratili na posao.

Zato se za njih priprema veći broj nastavnih sadržaja, koji će im okupirati pažnju. Time će mame i tate u radu sa njima provoditi manje vremena.

Stariji osnovci, srednjoškolci i studenti su bolje organizovani i u planu je da bi deo gradiva radili od kuće, a samo povremeno bi, podeljeni u grupe, dolazili u škole.

Odluka o tome da li će se đaci, i kada, vratiti u školske klupe zavisiće od daljeg razvoja situacije sa virusom COVID 19.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Sekretarijat za javni gradski prevoz jutros analizirao opterećenost linija

Večeras se odlučuje da li će Beograd biti zatvoren ili nam vraćaju policijski čas