in

Da li će zbog toplih dana biti umanjeni računi za grejanje?

?

Zvanična grejna sezona startovala je 15. oktobra, međutim, u prethodnih deset dana radijatori u stanovima još nisu bili topli. To će se nastaviti barem do ponedeljka, a možda i duže.

Prekid grejanja vrši se kada temperature spoljašnjeg vazduha više od 15 stepeni Celzijusa traju duže od dva sata. Ponovna isporuka toplotne energije započinje kada je temperatura spoljašnjeg vazduha 12 stepeni Celzijusa ili niža, ali prekid isporuke toplotne energije ne može biti kraći od četiri sata – stoji u Odluci o snabdevanju toplotnom energijom 

Postoji i dodatni član u ovoj Odluci koji omogućava da se grejanje potpuno obustavi u grejnom danu, što je često prethodnih dana u Beogradu.

Isporuka toplotne energije u grejnom danu se ne vrši uopšte kada temperature spoljašnjeg vazduha više od 15 stepeni Celzijusa traju duže od 10 sati i kada je u vremenu između 6.00 i 9.00 temperatura spoljašnjeg vazduha viša od 12 stepeni Celzijusa

Obzirom da grejanja možda neće biti ni do kraja oktobra, sugrađani su se raspitivali da li će zato biti umanjeni računi za grejanje u ovom mesecu.

Nije predviđeno umanjnjenje cene po ovom osnovu, do umanjenja može doći samo ako imamo veliki kvar koji nismo u roku otklonili. Nema umanjenja, baš kao što nema ni povećanih računa kada zbog jakih zima imamo tokom dužeg perioda grejanje 24 sata rekla je za Beogradsku hroniku RTS, Ivana Kalanja iz „Beogradskih elektrana“.

Ipak, Kalanja je dodala, da ako Grad Beograd, donese bilo kakvu drugu odluku po ovom pitanju, „Beogradske elektrane“ će postupiti po toj odluci. 

Ostaje da se vidi da li će gradska vlast omogućiti sugrađanima umanjenje računa za grejanje zbog velikog broja toplih dana u oktobru.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Film „Džoker“ u galopu dostigao 200 hiljada gledalaca

    Pripreme za čišćenje kanala Sebeš posle više decenija (FOTO)